9 DAGAR KVAR

Idag är det inte tvåsiffrigt längre, Idag är det nio dagar kvar. Nästa fredag lyfter jag och kommer tillbaka elva månader senare. Kan berätta att jag har köpt en surfplatta igår. Hade en seg laptop samt en stor Mac som jag inte kände för fattats med någon av dom. Fick nämligen presentkort i julklapp så passade på. Det går enormt långsamt för mig att skriva men jag lär mig nog snart. Idag "firar" vi min födelsedag eftersom jag inte är hemma om en månad. Jag fick iallafall en välja mat idag och så fick jag en ryggsäck. Gissa vad jag har gjort idag? Packat! Har tryckt i hur mycket kläder som helst så nu är det bara lite kvar. Den väger för tillfället 13 kilo. Väldigt stolt över mig själv. Ska dock få ner träningskor, converse och lite mer kläder. Mejlade med min värdpappa förut och han sa att dom hade varit på stranden idag och på eftermiddagen i poolen. Han sa att det är sjukligt varmt nu så det finns typ ingenting annat att göra än bada och sola. Inga problem för min del iallafall. Nu ska jag käka lite flygande Jakob och sedan packa lite mer.

PLANERING

Idag har jag inhandlat presenten till mina värdföräldrar. Det blev en jättefin skål från något svenskt märke som jag inte kommer ihåg nu. Den är lite ojämn, svart och typ ljusare inuti med massa olika ränder. Låter ju jättefint när jag förklarar, men jag tycker den var väldigt fin för jag skulle vilja ha en själv, hehe. 
 
För övrigt har jag planerat resan idag med Nathalie. Det blev lite ändrade planer men nu är detta det som gäller eftersom hon ska boka resan imorgon. Wiiiiiiii. Det blir att hon kommer till mig i Perth den 26:e oktober. Vi åker gemensamt till Auckland (NZ) den 27:e oktober. Stannar till den 4:e november då vi flyger till Melbourne. Gör allting som vi ska göra och ser allting som vi ska se. Vi har lagt till en grej på listan - Tasmanien. Har fått flera uppmaningar att om jag ska till Australien, så måste jag se Tasmanien, så nu fick vi med det. Det är en ö som ligger typ 10 mil från Melbourne, googla, paradiset. Sedan åker vi på okänt sätt upp till Cairns iallafall och flyger därifrån till Perth och stannar i några dagar. Sedan flyger vi hem den 21:e november. Känns bra att hon bokar sin biljett plus att vi bokar alla dessa mellanflygningarna innan jag åker så jag kan betala min del av allt och sådär. 
 
Har inte så mycket mer att berätta ännu. Ska betala mina försäkringar i dagarna och skicka in till ett internationellt körkort som mamma skickar ner till mig sen. Det är inget krav på att ha ett, men det är bra att ha, eller något sånt. Återigen - Australiens konstiga regler. 
 
Idag - 13 dagar kvar. 

TVÅ VECKOR KVAR

Jag känner såhär: om vi överlever 21/12 så kommer jag förstå att jag ska åka. Innan dess känns det lite osäkert. Vi ska alltså dö 14.21 idag. Ska snart iväg och äta sushi, den sista måltiden.
Om vi mot all förmodan överlever idag så är det alltså två veckor kvar tills jag beger mig. Och jag har dragit på mig världens dunderförkylning med hosta, halsont etc. Känns sådär då flygresor redan är ett helvete för mig.
Här får ni en rolig bild från nyheterna från min nya stad:


NERVÖS

När jag kollade på min nedräkningsapp idag så fick jag lite ont i magen. Typ sådär ont i magen som jag hade när jag skulle skriva teoriprovet. Det är nämligen två veckor och två dagar kvar tills jag går på planet i Köpenhamn. Om tre veckor vaknar jag inte längre upp i mitt rum, utan i ett helt annat.
Det här kommer verkligen bli den största utmaningen: att vara utan min familj och vänner samt att vakna upp i ett "främmande" hus och bo i en ny familj. Jag gillar ändå tanken på alla nya utmaningar jag kommer vara med om 2013. Köra bil på fel sida, klara mig själv, prata engelska hela dagarna, anpassa mig till ett nytt land, hitta nya vänner, ha ansvar för två barn och såklart det som jag nämnde förut.
Jag är fruktansvärt nervös samtidigt som jag är så sjukt förväntansfull och taggad på att det här ska dra igång.


PRESENTER

Nu är presenterna till mina värdbarn, A och P, köpta och inslagna. Det blev varsin brandbil/eventuellt en annan variant till A, lite oklart. Och så varsitt ritblock och pennor till. Jag frågade 2 och 4-åringarna på förskolan som jag jobbar, vad dom önskade sig i julklapp och då blev det lite olika saker men många röstade för bilar och målarsaker. Nu är det bara mina värdföräldrar M och F kvar. Australien har ju så konstiga tullregler och jag undviker helst att stå i kontrolleringstullen och visa en choklad typ när jag har flugit i 19 timmar. Mer saker som man inte får ta med sig är djur, trä, ätbara saker, frön, nötter, etc etc. Dom tror att man ska plantera på deras "lilla" ö.
Om ni har lite förslag på vad man kan ge till två vuxna människor i 30-årsåldern så får ni gärna säga det. Undviker gärna glasgrejer men annars är allt välkommet.


DESTINATIONER

Tänkte skriva ställerna som vi vill besöka. Vi förstår ju att det kan bli ändringar och så, men vissa saker har vi bara bestämt oss för att vi ska se, och annat är lite sådär "om vi hinner". Backpackingen börjar runt den första oktober och hemresan går från Perth den 21 november. Alltså ska vi hinna besöka östkusten (Sydney, Brisbane, Melbourne etc) på cirka en månad. Vi börjar uppifrån i Cairns och beger oss nedåt. Vi planerar att åka alla slags färdfordon. Nya Zeeland ska vi hinna med på två veckor och sedan sista dagarna i Perth. 
 
Platser på östkusten: 
Cairns - stora barriärrevet
Guldkusten - Surfers Paradise
Noosa Nomads - lära oss surfa 
Port Douglas 
Cape Tribilation 
Whitsunday Islands - åka båttur och förhoppningsvis se delfiner och valar
Newcastle - vi har fått tips att stranden ska vara helt makalös, måste besökas
Byron Bay - Art factory 
Max Brenner - choklad!!
Nimbim 
Jervis Bay 
Sydney - Operahuset, Harbour bridge, Blue Mountains
Melbourne - Great Ocean Road
Brisbane 
Airlie Beach
 
Platser på Nya Zeeland: 
Matamata - Sagan om ringen 
Simma med delfiner - kommer inte ihåg vad stället heter
Auckland - Akvariet Kelly Taritons Underwater World & Antarcitc Encounter
Great Barrer Island 
The sky tower
Otago halvön
Te Ana-au grottorna
Ön Stewart
Wellington 
 
Förstår att ni inte vet vad allting är eller vad man gör där etc. Och det kan jag ju berätta att jag inte heller vet. Bara att googla samt att hänga med på mitt lilla äventyr här, så lär ni er ett och annat. 

2013

Blogg.se-appen har legat nere i flera dagar så jag har inte kunnat skriva någonting. Nu tänkte jag ta ikapp det genom att berätta lite vad jag egentligen ska göra under 2013.
Den fjärde januari flyger jag till Perth (den största staden på västkusten) och "flyttar in" hos en engelsk-irländsk familj. Meningen är att jag ska vara deras au pair samt lära mig mer om olika länder, kulturer, engelska språket samt träffa nya människor och se fantastiska platser.
Den första oktober kommer min kära vän Nathalie (och eventuellt Lina) ner till Cairns. Staden ligger på östkusten ganska långt upp, den största anledningen till att det är känt är väl stora barriärrevet. Tanken är att vi ska backpacka oss neråt och till sist komma till Melbourne. Vi har bestämt några platser hittills där vi absolut måste stanna. Mer om det i ett annat inlägg. När vi når Melbourne, runt den första november, så ska vi flyga över till Nya Zeeland och vara där i två veckor. Mer om vilka platser vi ska besöka, i ett annat inlägg. Efter detta ska vi flyga tillbaka till Perth och vara där i några dagar innan vi flyger hem igen. Tiderna och längden på ställena är preliminära men hemdatumet är spikat.
Jag ser väldigt mycket fram emot det här, men samtidigt så är det i slutet av mitt äventyr, och det gör att jag inte längtar, samtidigt som jag längtar ihjäl mig.


FLYGBILJETT

Flygbiljetten är klar, utskriven och betald. Tror att det försvann en 20-kilos sten från mina axlar. Dock går flyget från Köpenhamn, men då behöver jag bara mellanlanda en gång. Min familj kör mig till Danmark och sedan när jag och Nathalie ska hem i november så tar vi tåg/buss.
Flyget går iallafall fjärde januari. Det tar cirka 20 timmar att flyga, några tips på vad jag kan göra på flyget? Förutom att läsa ut "femtio nyanser av mörker" då? Hehe.
Nu fattas endast försäkring och lite annat smått. Ska till banken imorgon och flytta över pengar och fråga lite hur det går med uttag och så i Australien. Måste även "stänga av" min mobil medan jag är där så köper jag ett simkort där nere.

Tycker jag är bra på uppdatering än så länge, och då är jag inte ens framme än. Tänk vad mycket jag kommer kunna berätta och visa er sedan. Spännande.


VACCIN

Var nyss och vaccinerade mig. Fattar inte varför jag fortfarande är nålrädd efter tatueringar och allt. Men strunt samma, saken är den att jag tjänade 1000 riksdaler på att bara vaccinera mig mot det nödvändigaste hepatit A och helt enkelt strunta i hepatit B.
Jag ringde till Qatar också och dom sa att jag hinner på två timmar men om jag inte gör det så blir jag inbokad på ett nytt flyg. Känns bra, nu ska jag kolla biljetter igen.


ATT VÄLJA FLYG

Det är så förvirrande med flygbiljetter. Måste mellanlanda två gånger, någonstans nära och sedan i Doha, Qatar. Antingen två timmar eller sju timmar. På natten. Hinner man på två timmar? Är något öppet? Fattar man hur man byter? Problematik. Har nämligen läsa massa recensioner om den flygplatsen som säger att det kan vara köer på timmar och att man ska åka runt i någon buss för att ta sig från en terminal från den andra. Ska ringa Qatar airways snart, planerar nämligen att flyga med dom och köpa biljetten idag.

Bilden är på böcker som jag har lånat. Nathalie har köpt två böcker och jag har önskat mig i julklapp. Mer om vad som händer på östkusten och nya zeeland i ett annat inlägg. Nu ska jag bege mig till dagiset, förlåt, förskolan.


PACKNINGSLISTA

Det här med att packa är ju så sjukt svårt. Har sån otrolig ångest inför detta men när jag väl har börjat så tror jag det kommer ordna sig. Tänkte skapa en liten packningslista här så kan jag fylla i den efter tiden.

Om ni har några tips och någonting som jag absolut inte får glömma - skriv det isåfall! Tips är mycket välkomna.


EN MÅNAD KVAR

Nu börjar det närma sig på riktigt. Om en månad har jag tagit mitt pick och pack till Perth. Jag har dock inte köpt mina flygbiljetter ännu, vilket känns dags snart. Jag har heller inte skaffat mig någon försäkring, ryggsäck eller packlista. Det jag har fixat är visum, avbokat mitt gymkort, ska vaccinera mig imorgon etc. Måste säga hej då till alla vänner, familj och släkt. Himla tur att skype finns så jag kan hålla kontakten typ varje dag. 
 
Jag skriver igen när jag har fixat min försäkring och flygbiljetter. 
Tjingiling.