ED SHEERAN

Nu har jag fått dille på Ed Sheeran. Här med tilltar jag mig makten att bestämma att alla ska lyssna på honom. "wake me up" och "kiss me" är mina favoriter just nu. Alla andra är också fina men jag kan inte slita mig från dessa två.

Så nu ligger jag 22.30 och skriver vykort. Dom ska färdas så långt. Till andra sidan jorden. Mina nära och kära kommer ta på korten som jag har skickat. Om bara några veckor. Fast vi kommer inte ses förrän om flera månader. Känns så konstigt. Klockan elva ska jag iallafall skypa med det finaste jag har där hemma. Mamma, pappa och Tobias.

Ibland har jag så dåligt samvete för att vara här. Jag valde att åka härifrån och jag vet att dom inte mår så bra av det. Men i sånna här situationer måste man ju ändå få vara lite självisk. Jag hade aldrig fått uppleva vad jag har fått om jag inte hade vågat. Våga. Gör.

Nu gick vi från Ed till pepp. (jag försökte peppa osäkra au pairer till att åka. Åk. Tveka inte.)


HELGEN

Oj nu var helgen över. Den gick fort som satan men har skrattat så jag fått ont i magen, träffat massa nya människor och lite annat roligt.

I fredags åkte jag och Johanna härifrån klockan 7. Vi åkte ända till bunbery (där vi campade med familjen en gång om ni kommer ihåg?), tog en kaffe och åkte vidare till dunsborough för att hämta upp Louise. Fortsatte våran resa mot Margaret River. Passerade så många vackra vingårdar och träd. Helt annorlunda från Sverige.
Väl framme gick vi runt och kollade lite, åt Nachos till lunch, åt glass, gick in i chokladfabriken, åkte till grottorna, gick runt i skogen, var vid en strand där det varit surf-vm. Sjuka vågor.
Lite senare åkte vi till vårt vandrarhem. Packade upp oss lite. Jag och Louise nojade om att ramla ur från sängen. (slutade med att Louise band fast sig runt höfterna med sin väskrem och fäste den i sängen).
Gick iallafall och köpte vin och satte oss med dom andra på vandrarhemmet. Lite senare gick vi till samma bar som vi hade ätit lunch på och drack vin. Träffade sjukt många människor från Storbritannien. Från alla håll och olika dialekter. Fick komplimanger av en irländsk kvinna (visst var hon en kvinna Louise?) och hon sa att Louise såg ut som en idealisk kvinna. Blond, blåa ögon och leendet. Hon sa också att andra kvinnor från andra länder hatar svenska tjejer för att vi tydligen är så vackra.
När baren stängde så gick vi tillbaka till vandrarhemmet och satt ute på verandan och umgicks med våra trevliga nya vänner tills halv fyra typ.
På lördagsmorgonen åkte vi hem och jag sov när jag kom hem. Helt död efter att ha kört fyra timmar.

Jag glömde nämna att vi åkte förbi en ko-by när vi åkte ner. Dom hade massa låtsaskor som ni kanske har sett nedan här som vi tog kort med. Alla affärer var nämnda med "mu" eller "cow" vilket var roligt för en göteborgare som mig.

Nu ska jag sluta tjata och gå och lägga mig. Ska jobba med båda grabbarna imorgon och vi ska på playdate i den stora parken med andra barn.


STRANDEN






























Margaret River

Skriver ett inlägg från mobilen senare men här får ni lite bilder:






























TORSDAG

Imorgon börjar helgen igen vilket återigen känns sjukt.
Idag har jag hängt med Johanna lite. Vi har inte gjort så mycket innan vi i panik såg att det skulle bli en bra solnedgång.

Imorgon ska jag, Johanna och Louise åka till Margaret River. Ska bli så himla kul med en roadtrip. Vi ska även sova på vandrarhem så kommer hem på lördageftermiddag.


HEJHOPP

Storbloggaren som jag är (hej mamma) så skriver jag ett inlägg och fortsätter trenden på att skriva varje dag.

Idag har jag kollat klart på gossip girl och step up. Hjälpte Mike att lasta in allting i bilen då dom åker och campar idag. Märkte även att det var sjukt varmt ute idag så satte mig och intog lite d-vitamin i form av solstrålar.

Undra vad man ska göra ikväll. Njuta av alla kvadratmeter jag har för mig själv, köpa take away och smula i soffan? Låter fint men först ska jag ta en tur till stranden med Johanna och se solnedgången. Kameran kommer såklart vara med.

En bild på nötter och choklad från när vi var på chokladfabriken här. Yum.


MED ANDREW

Hade en dag ensam med Andrew häromdagen då Patrick var hemma med Frances eftersom att han var sjuk. Här är ett litet urval på vad vi gjorde:


HOS JOHANNA

Hej på er. Jag har blivit tillsagd x antal gånger att jag är dålig på att uppdatera. Och jag vet faktiskt om det men det är så jobbigt att skriva från mobilen hela tiden. Så nu när jag är hos Johanna så passar jag på att skriva lite. Kan lägga upp lite bilder från Johannas dator som vi har tagit under vattnet. Kan ju bli spännande. 
 
Idag är det iallfall lördag och jag har Johanna ska hänga lite och kolla på film och nu bestämde vi att vi ska baka något också. Idag har vi ätit pasta och jag har kollat Gossip Girl. Jag är helt fast och måste kolla klart en serie när jag väl börjar på en vecka typ. 
 
Annars har ingenting hänt typ. Skollovet har börjat för Andrew och familjen åker och campar nästa vecka. (hej alla seriemördare som bor i närheten). Vet att man inte ska skriva ut om man är ensam, men jag bor ju i ett annat land och skulle gärna ha lite sällskap under mina lediga dagar. Är det någon från Sverige som känner för att komma bort i några dagar till ungefär 25 grader (japp, jag har kollat väderprognosen) så är ni välkomna. Skriv innan bara så jag hinner ordna välkomstgrejer. 
 
Imorgon ska jag träffa Jenny. Vi ska antagligen åka till staden eller Fremantle. Får se hur vädret blir och annat. Bussar går så sämst på söndagar. Ärligt, ska aldrig klaga på Västtrafik när jag kommer hem till Sverige. Det är systemet är under all kritik.
 
När jag ändå pratar om att komma hem till Sverige så kan jag ju lika gärna fortsätta skriva. Jag och Nathalie har ändrat hemdatumet nu så vi kommer hem den 18:e december istället för november. Vi ska klämma in Bali där i en månad också. Känns så rätt och bra. 
 
 
Kollade igenom bilderna nu från stränderna och poolen. Saknar redan värmen och solen. Saknar min bränna. Johanna sa att det skulle ta hundra år att ladda upp bilder så jag skiter i det idag. 
 
Skriver en annan dag. 

UPPE MED TUPPEN

Idag gick jag upp kvart i sju på min lediga dag. Anledningen var att jag skulle köra Frances någonstans så jag kunde ha bilen hela dagen. Hade tänkt åka till stranden med Moa men det är ju molnigt och kallt.

Igår träffade jag Louise och Johanna. Vi åt köttbullar på Ikea, köpte lösgodis, gick på bio. Dom bestämde film och det blev någon zombiefilm som heter "warm bodies". Tips: se den inte. Sämsta jag har sett typ och jag var rädd typ hela tiden.

Imorgon har jag bilen med Patty (mitt nya smeknamn på Patrick) så vi ska antagligen åka till zoo:t. Han har blivit lite av en dramatiker på senaste. Men han blir nog glad då han ser djur.


SUNSET


MYSDAG

Jag och Patrick ligger i fåtöljen framför teletubbies och äter kakor. Vi köpte lite på vägen hem när vi lämnat av Andrew. Det började regna också så idag ska vi vara inne mestadels av dagen. Johanna och Katie kommer snart hit och dom ska leka förhoppningsvis.
Igår var jag så otroligt trött. Vi var hos Johanna hela dagen, gjorde "fobi-terapi" med Patrick och katten, kollade film, promenerade. Jag är så glad att det regnar alltså. Det här är andra gången på 100 dagar som det regnar här. Så välbehövligt och skönt.
Nu ska jag fixa lite gott mellis, frukt och yoghurt.


J & J

Idag har jag varit med Johanna och Jenny. Ätit vattenmelon, nätmelon, chokladkaka, sushi. Badat i poolen och ikväll var jag och Johanna på bio. Det är billigare på tisdagar och kostar 11 dollar. 77 svenska riksdaler.
Imorgon ska jag ha en slappa/tvätta/städa/vara med mig själv dag. Jag har gjort någonting varje dag väldigt länge, ställt klockan, gjort utflykter osv. Imorgon ska jag sova ut och fixa tvätten, mitt rum, lite delar av huset, mig själv.
Hoppas även att jag får mitt försenade påskpaket av min familj i Sverige.


NY VECKA

Veckorna bara springer iväg. Känns som tiden går för fort. Vill ta vara på allt. Vill se saker, uppleva annat än lilla Sverige. Och det gör jag ju, men det känns aldrig som jag kommer hinna tillräckligt.
Idag har jag varit på zoo med johanna, Moa och två andra tjejer som jag inte vet hur namnen stavas. Va snäll jag är ändå. Men det var trevligt och varmt. Tankade och åt pasta efteråt. Det står på svenska i tankelocket.
Imorgon ska jag och Patrick till en stor park. Hade tänkt att åka in till stan först men orkar inte. Vi tar nog bussen till den stora parken där vi hade Andrews kalas istället.
Nu måste jag dock sova. Uppdaterar när jag har något kul att berätta.


3 MÅNADER

Lite vad som har hänt sen sist.


BEHÖVS INTE SÅ MÅNGA ORD TILL DEN HÄR BILDEN.


SERPENTINE FALLS + KOLLA PARK

Hade en heldag med familjen och Johanna häromdagen. Vi åkte till ett vattenfall, hade picknick, badade och besökte en koala park där jag blev jagad av en emu.




















FRIENDS


PÅSKBREAK

Har haft ett påskbreak här på bloggen. Men ska snart skriva igen. Här har ni lite bilder så länge: