ONSDAG

Idag har jag varit med Johanna på city beach. Mycket trevligt som vanligt. Måste bara berätta att jag gjorde ordning mig på 8 minuter idag. Imponerande. Ska tillägga att jag hann äta min frukost också. Grymme. Hade lite lunch med Johanna på stranden också. Nu ska vi äta nandos med familjen och jag har inga batteri. Hörs imorgon.


TÖNT

Känner mig som en riktig tönt. Det finns världskrig och så tycker jag synd om mig själv som måste åka bil.
Åkte iallafall med Mike och köpte alkohol. Lite kallsvettningar och dåliga tankar i bilen men annars gick det bra. Gillar verkligen mina hostisar. Dom är så omtänksamma. Dom förstår att jag är ledsen på grund av olyckan. Dom kramar mig flera gånger om dagen. Dom säger snälla saker som att dom verkligen älskar att ha mig här, barnen älskar mig och sånt. Dom har varit oroliga att jag har tänkt på att åka hem och jag har varit orolig att dom inte vill att jag ska bo här längre. Lite konstig tanke tyckte dom eftersom att det inte var mitt fel. Men nu har vi inga missförstånd eller något så det känns bra. Det känns fortfarande orättvist att jag måste hitta idiotens adress men.
Härr lite bilder från poolen för att muntra upp er/mig.


FAN

Kunde verkligen inte somna igårkväll och vaknade tidigt av mig själv så blev väl 4-5 timmar sömn. Fint. Idag skulle jag egentligen åka med Vanessa till stranden men igårkväll kände jag att jag inte ville sätta mig i en bil idag. Tänker inte låta den här händelsen förstöra min vardag här men vill bara vänta någon dag innan jag åker bil. Iallafall så kom Vanessa hit istället med lunch och nu ligger vi vid poolen och lyssnar på musik. Snart kommer Johanna hit också, wi.
I helgen åker jag och familjen och campar. Ska bli så skönt att komma bort och slippa tänka på problemen med den här olyckan. Jag är offret men ändå så straffas jag. Bajsland.


SVETT

Såhär såg jag ut när jag kom tillbaka efter att ha hämtat Andrew på skolan:


KROCKEN

Så nu har jag samlat mig lite och lagt Patrick och sova så nu ska jag försöka sammanfatta vad som hände. Tänkte att om jag skriver ner allting så slipper jag berätta om och om igen till er som undrade och frågade.
I lördags kväll så satt jag och pratade med mina värdföräldrar om hur lycklig jag är här, inga problem och inget drama eller något liknande. Nästan lite för lycklig.
Igår så kör jag bilen. Det var två filer och jag körde i den vänstra. Båda gick framåt men i den högra så var det en kö och det var ingen bil framför mig så jag körde. Ungefär 30-35 km/h skulle jag väl gissa på. Det var grönt så jag fortsatte förbi kön. Så på en halvsekund så ser jag att en stor bil svänger ut i min fil och rakt i min sida där jag satt. Knuffade upp mig på trottoaren och det tog väl ungefär 10 meter innan bilen stannade. Var väldigt nära att köra in i stolparna som håller upp rött/gult/grönt ljuset men styrde undan så hamnade mitt i korsningen istället. Jag var så fruktansvärt chockad och halvt apatiskt typ. Men körde ändå framåt och hon stannade bakom mig. Jag försökte öppna dörren men märker att det inte går eftersom hon har kört sönder hela höger sida på bilen. Hon kommer fram till dörren och börjar med att säga "first accident honey?". Fråga 1: vem fan är hon att säga honey till mig? Fråga 2: Brukar du krocka ofta din idiot? Fråga 3: eftersom att jag sitter och skakar som ett löv och är 19 år så är det ganska självklart att jag inte har varit med om någon olycka förut. Sedan höll hon på att försöka få mig att tro att det var mitt fel, att mitt körkort var fejk och massa sånt. Att jag skulle få stora problem om jag inte stod på försäkringspappret. Tur i oturen att jag hade Johanna och Jenny med mig som vittnen för dom var två i den andra bilen så då hade dom säkert sagt att det var mitt fel.
Jag vet att man inte ska tänka vad som kunde hänt och sånt men jag kan verkligen inte låta bli. Tänk om barnen hade varit med, tänk om jag hade haft högra fart, tänk om jag inte hade styrt undan från stolparna. Etc etc etc.
Summering: säg aldrig att du är för lycklig.


HELGEN

I fredags var jag med Johanna på en restaurang vid havet. Jättemysigt verkligen! Lite misslyckat med maten för vi gjorde en liten chansning men efterrätten med jordgubbar, vaniljglass och chokladsås. Måste göra en liten korrigering då hon är från torslanda och inte från öckerö haha.
Igår åkte jag och Johanna för att besöka heath ledgers grav. Vi gick runt och letade i två timmar och hittade ingenting. Nästa gång ska vi fråga någon där, svenskar som vi är så vågade vi inte det igår. Sedan åkte vi iallafall och köpte en glass och tog bussen till stranden. Där träffade vi en till svensk tjej som heter Sofia. Vi var på stranden några timmar och sedan åkte vi hem. Väldigt trevlig dag.
Idag hämtade jag Jenny och vi åkte till stranden. Vågorna var så sjukligt höga idag och jag höll på att slå ihjäl mig. Men när man fångar vågen på rätt sätt så är det så himla kul. Det händer ungefär 1 gång var 100 gång men. Sedan åkte vi till Ikea och åt köttbullar/korv. Johanna kom till Ikea och vi skulle åka hem. Känner mig lite töntig men orkar inte skriva just nu vad som hände för det var så mycket som hände på så kort tid. Men vi krockade, inte vårt fel och allting är okej förutom att jag fortfarande är i chock typ. Men det blir bättre. Skriver lite senare vad som hände men nu kommer en bild på mitt goda mellanmål.


SVETT

Sitter i fåtöljen och väntar på att golvet ska torka. Barnen leker på utsidan i en låda och jag kan se dom genom glasdörren.
Idag hittade jag inte till hillarys så vi åkte till en annan strand. Där träffade vi en "healer" eller vad det heter. Hon hade tydligen fått en gåva från Gud när hon förlorade sin son, eller något sådant. Sedan sa hon att hon såg på mig att jag var ansvarsfull och mina framtida barn skulle bli så lyckligt lottade och att Patrick var det nu för han sprang runt och skrattade hela tiden. Sedan fick jag ett gult hjärta i sten som jag skulle ha med mig när jag reste till olika ställen. Tyckte det var gulligt men blir aningen rädd när religiösa människor ska ge en massa lappar/presenter.
Håller på att tvätta mina kläder idag. Har tänkt hela veckan "jag gör det imorgon" så fick jag lite panik för jag har typ inga kläder kvar haha. Så detta är den andra av fyra maskiner tvätt. Sedan måste jag planera någon middag till barnen, eftersom jag gjorde köttbullar, potatis och brunsås igår så blir det något med potatis, typ pytt i panna.
Ikväll ska jag och Johanna iväg och äta på restaurangen som jag var med familjen typ första veckan. Vid havet om ni kommer ihåg? Ska bli så roligt att träffa henne igen och prata lite svenska och så bor hon ju så nära mig hemma. Perfekt!
Nu måste jag kila.
Smell you later


TEENMOM

Jag måste erkänna att jag har haft en grej mot tonårsmammor. Tycker att man är på tok för ung när man är i min ålder och har två barn på typ 5 och 2. Men nu när jag flänger omkring med två barn i den åldern så känner jag att jag får blickar och folk pekar seriöst på oss i vissa fall. Här visar dom gärna vad dom tycker och tonårsmammor är inte acceptabelt. Inte för att jag skulle få för mig att skaffa barn i min ålder just nu men det känns otroligt kränkande när folk inte tror att jag är en bra mamma bara för att jag är ung. Nu är jag ju visserligen ingen mamma men ni förstår principen. Idag till exempel när jag kom gående med barnvagn så stirrar en tjej på mig i 25-års åldern, vänder sig om och pratar med sina kompisar och sen stirrar dom på oss när vi går fram till dom, passerar och sedan bort från dom. Vet egentligen inte vad jag vill komma med detta men blir så arg för dom har ingen aning. Avskyr frågor som "oj, va ung du är för att vara mamma, när fick du dom egentligen?" "dina barn ser inte ut som helsyskon, är dom det?" etc etc. Jag vill bara skrika: "mina barn" kan iallafall uppföra sig bland folk och jag lämnar inte bort dom till personal för att göra yoga utan gör saker som dom tycker om.
Har inga problem med föräldrar som lämnar bort sina barn om dom ska jobba men på mammorna i andrews skola lämnar bort sina barn för att få ensamtid på stranden, shopping eller yoga. Dom gör yoga varenda eviga dag och pratar gärna högt om hur lite tid dom egentligen spenderar med sina barn.
Har nog kommit fram till att man växer in i rollen som ansvarsfull "mamma" när man verkligen har barnen här och man måste ge dom mat, städa, underhålla dom, lära dom saker, vara på sin vakt varje sekund. Etc etc.
Egentligen bryr jag mig inte om folk stirrar och så vidare men det stör mig att dom inte kan respektera mig även om jag är mamma eller inte.
En sista grej: idag pratade en till mamma med mig på skolan men endast för att verkligen kontrollera att jag verkligen är au-pair. Hittills har bara dom som gått reda på att jag är det, sagt någonting. Blir spännande att se hur det blir imorgon. Nu ska jag sova.


HETTA

Idag fick vi ha bilen, fast Mike egentligen behövde den till jobbet. Han trodde inte att jag skulle överleva idag om jag behövde gå och hämta Andrew. Det regnade i fem minuter när jag lämnade honom på skolan och fick lite dåligt samvete för att jag hade bilen och så. När vi kom hem bestämde jag att vi skulle till zoo:t eftersom vi båda gillade det förra gången och det var lite "kallt" för stranden. Mötte Vanessa och hennes 4-åring Max där. Vi strosade runt och såg massa djur som vi sett innan och några som vi inte sett innan till exempel krokodilen som var typ 4 meter lång. Fick mardrömmar när jag tänkte på att dom finns här. Vid tolv började det bli väldigt varmt och jag bestämde mig för att åka hem. När vi kom till zoo:t var det 28 grader och när vi satte oss i bilen på väg hem från zoo:t så var det 43 grader. Fyrtiotre sjuka grader. Vi snackar 15 grader skillnad på tre timmar ungefär. Har seriöst aldrig upplevt en sån värme innan även om man upplevt typ 39-40 i Grekland så går det inte ens att jämföra. Jag har druckit över 3 liter vatten idag och säkert svettats det dubbla. Fy. Imorgon sia vi träffa Alex och hennes barn på stranden. På kvällen ska jag träffa Johanna och göra något skoj.


Translation, pleeeeease.


BEACH DAY

Nyss utkommen från duschen. Idag när jag vaknade var Patrick inte sjuk längre så jag behövde inte jobba - score!
Vanessa hämtade mig vid 9.30 och vi åkte till scarborough strand. Gick i och badade typ direkt när vi kom dit. Klockan 11 var det för övrigt 40 grader. Insane. Iallafall, när vi kom upp från första doppet så ser Nicole oss av en slump vilket var roligt. Trodde att förra gången var sista gången vi sågs eftersom hon flyger hem till staterna imorgon (lång historia). Efter ett tag kom även Alex, en tjej från London. Väldigt trevligt att träffa henne, hon hade bara varit här en vecka så det hinner nog bli några fler träffar.
Angående en sak som egentligen inte passar här men måste få sagt det: innan jag åkte hit så kunde jag inte hantera komplimanger. Förstod dom inte och tog inte åt mig speciellt mycket. Men idag, hör och häpna, så sa Alex att hon var imponerad över min engelska och att den var "brilliant". Hade detta varit innan så hade jag bara känt typ: eh, varför säger du det? Men jag blev jätteglad av det. Vet att det var en liten grej men eftersom hon är från England så blev det en större grej än när någon från t.ex. Tyskland säger det, om ni förstår.
Back to inlägget så åkte vi hem vid halv två, badade i Vanessas pool och sedan skulle hon hämta sitt värdbarn så jag åkte hem. Tio minuter senare frågade Nicole om jag ville till shopping centret och det ville jag så tog första bussen. Hon missade sin buss och har ingen telefon så jag väntade i 40 minuter och sen gick jag till Ikea och hade "the Swedish fika". När jag kom hem plumsade jag i poolen och nu sitter jag här. Måste fixa mina ögonbryn, naglar och mitt rum.
See you later, alligator.


FAN

Ska aldrig mer säga att han är lätthanterlig när han är sjuk. Mitt huvud pulserar och sprängs snart. Han sov en timma bara och sen dess har allt varit dåligt enligt honom. Han skriker/gråter/gnäller. Ber han om ett äpple och jag går för att fixa det, så gråter han för att jag går ifrån honom. Sen vill han ha banan istället. Och då ska han ha det på sekunden annars börjar han gråta. Och hundra andra situationer som jag inte orkar idag.


SJUK BEBIS

Vaknade av att Frances knackade på min dörr idag. Fick lite panik och trodde att jag hade försovit mig. Men nej, jag ärvt egentligen ledig men Patricks hosta hade blivit värre inatt och han andas tungt typ. Så hon frågade om jag kunde ha honom idag. Alla ni som är au pairer vet att man inte kan säga nej till det även om hon frågade. En kvart innan hon skulle åka och det finns lixom inget alternativ. När han är sjuk är han dessutom ganska lätthanterlig. Några avsnitt Musse pigg och lite isglass så är han underhållen i några timmar. Själv har jag kollat på en ny serie på svtplay som är från Alingsås haha. Tror den heter Molanders. Snart ska jag göra lite lunch och sedan lägga honom och då har jag två timmar för mig själv. Ska nog ta på mig min nya bikini och plumsa i poolen.?


-11

Har som sagt gått ner 11 kilo vilket inte känns något på kroppen typ. Men sen vägde jag Patrick häromdagen och han väger 11.5 kilo och det är pain in the ass att bära runt på honom när han är grinig. Så då kollade jag i spegeln och fick en sån där "aha" att jag faktiskt har haft all hans vikt på min kropp. Känns underligt.


CITY

Kom nyss hem från stan med Vanessa. Åt sushi, drack vanilj-cola (den finns här och jag blev så lycklig när jag såg den!!), köpte en standväska, pyjamasshorts, sovt-shirt (haha, hur stavas det??), en keps, vykort, frimärken, en klänning och säkert något jag har glömt.


NATHALIE 20 ÅR

Måste bara ägna ett litet inlägg till min kära vän, granne och blivande resepartner. Hon fyller nämligen 20 år idag vilket för mig är rätt ofattbart. Kan verkligen inte förstå att vi har känt varandra såhär länge och att vi börjar bli gamla och hela grejen.
Jag kan inte förstå en sak till: om 222 dagar kommer hon hit och vi ska resa i två månader. Det kommer verkligen bli äventyret i mitt, förhoppningsvis hennes också, liv. Vill bara skicka en liten hälsning här och när du läser det här så hoppas jag att du vet att jag vill så gärna fira den här dagen med dig. Lovar att ta igen detta i september och då är det verkligen ett 20-årsfirande som gäller. Hoppas ändå att du får världens bästa dag, för det förtjänar du verkligen.


BILDER FRÅN ZOO:T












MINA POJKAR


IKEA

Igår hade jag och Patrick bilen men vi var tvungna att vänta hemma för det skulle komma en hantverkare och fixa ett dörrhandtag. Tror ni han kom? Nej, dumma handyman.
Vi åkte iallafall och åt middag på Ikea. Barnen var så glada och hoppade omkring när dom såg vart vi var påväg. Släppte in Andrew i Småland, typ ett lekhus på Ikea så han fick leka i en timma medans jag gick runt och köpte lite flädersaft, kaviar, turkisk peppar och ballerina.
På kvällen träffade jag en svensk tjej från Göteborg som heter Johanna. Vi åkte till city beach och hade med oss lite fika och kollade solnedgången och pratade massa om allt möjligt. Jag har bilderna på min surfplatta men ska lägga upp lite bilder ikväll då jag är barnvakt och Andrew ska snart lägga sig. Idag har jag träffat Nicole för sista gången plus massa nya au pairer från Kanada, Italien, Tyskland och Storbritannien.
Här är en bild från stranden igår:


MIN PRINS

Vet att det blir många videor på Patrick men det är så roligt att se vad han gör/säger.


ZOO

Hade en jättebra dag idag på zoo:t med Patrick. Han var så lycklig när han såg dom djuren som han kan säga vad dom heter typ. Han var så fascinerad när han såg noshörningar och aporna som hade bebisar så sa han hela tiden: baby baby!! Så söt.
Vi stod vid lejonen säkert 20 minuter. Han stod med öppen mun och gjorde lejonljud. Blev nog lite irriterad när dom bara låg ner och inte svarade. Dom låg precis vid glasrutan så vi fick en nära titt. Jag köpte ett sånt årskort så jag kan gå in gratis hur många gånger jag vill. Känns väldigt bra då det här var något jag, och Patrick verkar det som då han grät när han såg bilen och sa: no no, lion.
Här kommer lite bilder från min mobil, från kameran kommer lite senare.


COTTESLOE

Vem söker på "hajattacker i Perth" när man bor där? Finns nog bara jag i hela världen som gjorde det. Ångrade mig när jag läste "cottesloe" och sedan "rottnest island". Idag åkte jag nämligen till cottesloe och nästa månad ska jag till rottnest.
Skulle iallafall träffa ännu en tysk tjej där men jag fick aldrig hennes meddelanden om hennes nummer. Fick dom när jag kom hem och hon hade skickat dom i måndags. Dumma telefon. Det tog iallafall 90 minuter att komma dit med buss och tåg och allt. 15 minuter att köra men vad gör man. Iallafall, när jag inte hittade henne så tyckte jag det var lite onödigt att åka hem med en gång så började traska mot stranden. Älskar verkligen cottesloe, googla gott folk. Träffade iallafall ett svenskt par i 20-års åldern, som jobbar här, men tyvärr så åker dom till Bali nästa vecka och sedan hem. Typiskt.
Planerna för imorgon är att lämna Andrew på skolan, åka och aktivera mitt bankkonto och sedan ska jag och Patrick ta med oss picknick och bege oss mot zoo:et. Ska bli så himla roligt att se hans miner för han älskar verkligen djur och härmar alltid hur dom låter. Ska få ett årskort på zoo:et av värdföräldrarna så jag kan åka dit med Patrick ofta. Imorgon måste jag även dammsuga och moppa eftersom jag inte gjorde det igår.

En rolig bild:


INNALOO

Hemkommen från Innaloo nu som då är shoppingcentret. Vi åt lunch, jag sushi och Vanessa någon kinabuffé typ. Sedan kollade vi i affärer. Jag har tänkt att jag ska bli lite modigare här med typ färger och sånt så jag köpte en skrikrosa bikiniunderdel som jag har på mig nu (i skrivande stund ligger jag nämligen på våran solstol vid poolen). Köpte även ett par kilklackar. Kan vanligtvis inte gå i högklackat och jag tycker att jag blir så himla lång. Men ska ge dessa ett försök, de kostade dessutom bara 100 riksdaler. Innan vi åkte hem så köpte vi frozen yoghurt. Jag tog faktiskt ett kort på min goda. Kiwi, vattenmelon, m&m och kokos. Nam.


INSOMNIA

Har sovit så dåligt inatt på grund av att Jakob kände för att skicka bilder på spindlar som finns här igår kväll så jag har vaknat hela natten typ och kunde verkligen inte somna igår. Har ju fläkten på hela natten så det känns som om jag hade djur på mig. Fyfan säger jag bara. Ni kan ju googla på "svarta änkan" och något mer. Enligt Jakob så är den aggressiv och jagar människor och ställer sig på bakbenen när den attackerar. Stress.

Iallafall, håller på att göra i ordning mig för ska till shoppingcentret med Vanessa. Måste verkligen köpa frimärken. Har inte postat nathalies födelsedagskort än vilket känns sådär.
Imorgon ska jag till cottesloe med några tjejer, bland annat en från slovenien. Kommer inte riktigt ihåg vart dom andra var ifrån men det är ju alltid kul att träffa nya människor.
Nu kommer hon om en kvart och jag har inte ens kläder på mig. Skriver kanske lite senare igen annars imorgon.


MOLNIGT

Här får man hänga med i svängarna för det är molnigt idag. Rätt skönt dock då det inte var lika varmt när jag följde Andrew till skolan. Kollade på temperaturen nyss och den visade 37 grader så det är ju ändå rätt svettigt.
På vägen hem gick jag och Patrick en liten omväg för vi skulle hitta en ny park. Eller jag tyckte det och när man frågar honom något så säger han alltid "YES" och skrattar. Men han uppskattade ändå parken tills dess att det kom 30 ankor och jagade honom typ. Dom flyttade inte ens på sig när man gick mot dom. Så jag bestämde att det var dags att gå hem. Väl hemma så åt vi lite mellanmål, spelade twister på hans vis, lekte med hans kuddar, sjöng lite sånger och lekte med hans lastbilar. Till lunch fick han fisk, hans favorit typ. Jag brukar alltid göra potatis, ris eller pasta som tillbehör men han äter aldrig det så jag tänkte att jag hoppade över det idag. Han somnade för övrigt med huvudet på bordet och när jag frågade om han ville sova så sa han: Sara, Patrick bed, pleeeeease?
Här kommer lite bilder från våran lilla dag:


42 GRADER

Hujedamig säger jag bara. Idag har det varit 42 grader i typ sex timmar. Rann nästan iväg kan jag säga. Spenderade mesta dels av dagen vid poolen eftersom att jag inte hade bilen och Jenny bor längre bort så hon kunde inte komma därifrån. Senare när Mike kom hem så åkte jag till havet med jenny i några timmar. Så himla roligt var det idag för det var sjuka vågor och jättemycket folk så alla surfade och gled på magen typ. Slog mig ganska rejält på knäna några gånger. Igår landade jag för övrigt på näsan, mycket smärtsamt. Nu har jag duschat och ska klä på mig, skypa med hemmet och äta middag. Imorgon är det måndag vilket innebär 8 km gång plus jobb 8-6.


2 GOOD 2 BE TRUE

Min lördag har bestått av pizza och strandhäng med Nicole. Badade i poolen med familjen och skypat med familjen i Sverige. Inte skypat med dom på två veckor, tiden går så fort.
Vid sju kom Mikes kusin och hennes man hit och vi hade en barbecue. Coleslaw, kyckling, fisk, vattenmelon/fetaost sallad, vanlig sallad och oliver. Så gott och mysigt. Måste erkänna att jag har haft en grej mot britter innan. Tyckt att dom var otrevliga och lite för fina i kanten typ. Men sen jag har träffat dessa människor här (speciellt min värdfamilj då) men även deras vänner så har jag verkligen ändrat åsikt. Skäms nästan för hur jag drog alla britter över en kam. Alls jag har mött här har varit så trevliga och gulliga. Det finns för övrigt väldigt många britter här. Till efterrätt åt vi något konstigt måste jag säga. Det var pizzabotten med äpple och kanel och så la man grädde på om man gillar det. Tror dom kallar det sweetpizza eller något sånt. Weird.
Nu tänker ni: vad menar hon med rubriken? Vad är för bra för att vara sant? Eller hur? Det ska jag berätta för er: nicole har ju blivit lite av min bättre vän här, vi träffas varje helg typ och håller kontakten typ hela tiden, diskuterar och jag känner verkligen att hon förstår mig som en vän ska göra, ni förstår. Då bestämmer hennes värdmamma sig för att det inte var en bra idé att börja jobba igen för hon gillade att vara en "stanna-hemma-mamma". Så hon vill inte ha en au pair längre. Så Nicole måste åka hem till USA eller hitta en ny familj. Hon ska hälsa på en familj tre timmar bort imorgon. Men ingenting bestäms förrän nästa vecka typ men det känns så typiskt när man ändå träffar någon som man kan prata om saker som man inte kan prata med andra och så. Bajs.


FREDAG

Roliga rubriker jag kommer på nu på sistone. Glömde skriva igår så här kommer lite text och bilder på vad jag gjorde:
Fick ha bilen så körde Andrew till skolan och sedan åkte jag och Patrick till stranden. Han var så lycklig för han älskar att leka med sand. Han rullade runt, begravde mina ben, begravde sig själv, gjorde slott, sprang runt och inspekterade. Vi tog även några dopp i vattnet och hoppade över vågorna. Sedan åkte vi hem och gjorde lunch, han sov och sedan hämtade vi Andrew.
På kvällen hämtade Vanessa (tysk tjej som bor 2 km härifrån) mig och vi åkte till ett jättemysigt café och åt jordgubbar, kiwi, ananas och något mer med chokladfondue. Riktigt gott och trevligt.
Nu ligger jag fortfarande kvar i sängen fastän klockan snart är halv elva. Ska snart iväg och äta lunch med Nicole på en pizzeria hon har spanat in. Sedan ska vi till stranden. Säger det återigen: helgerna är fan bäst här. Oslagbara.


HAVET

Cimia frågade mig om jag kunde filma lite vid havet nästa gång, så idag gjorde jag det!


POST

Börjar bli lite bortskämd här och får post varje dag.
Måndag - paket från familjen, kort från farmor och brev från Ulla-Britt
Tisdag - kort från Nathalie
Onsdag - kort från Josefine
Idag - kort från mormor

Tack allihopa för fina grattis hälsningar!


11.07

Nu sover ni så gott i Sverige när jag skriver detta. Själv sitter jag och svettas i skuggan. Tittar när Patrick står på kanten och räknar till tre och hoppar i sandlådan. Om och om igen. Vi har avklarat 4 av 8 km idag, med dubbelvagn eftersom det tog sån tid att gå med Andrew så fick han sitta i vagnen också. Snart ska jag förbereda lunch och efter det ska Patrick sova så jag har två timmar för mig själv. Sedan är det dags att börja traska igen. 4 km, lovely. Imorgon ska jag få ha bilen så jag kan köra honom till skolan och sedan hitta på något med Patrick. Stranden eller ta tåget till stan eller något.


SLAPP

Gårdagens inlägg publicerades för övrigt idag. Men vad gör det. Idag har jag dammsugit, moppat samtidigt som jag hade KENT sjungandes i bakgrunden. Sedan har jag mest slappat. Legat vid poolen, simmat, badat, läst osv. Väldigt skönt och tyst. Tror jag gillar att vara för mig själv rätt mycket. Vilket är skönt eftersom det blir rätt ensamt när jag tillbringar dagarna när jag jobbar med en som inte kan säga mer än tio ord typ.
Nu ska jag duscha och hänga upp mina lakan som jag tvättade. Jag har för övrigt gått ner fem kilo sen jag kom hit. Måste vara allt svett och vatten. Sjukt ändå. Har ju inte tränat på ett gym här eller så men promenader i 35 graders hetta och springa efter två äventyrliga barn ger sina resultat.


LEDIG

Idag har jag alltså haft min första lediga tisdag. Dagen började med att jag vaknade upp till moln över hela himlen. Dom bestämde sig tyvärr för att stanna hela dagen men det var ändå runt 30 grader. Läste mil bok lite, simmade lite, gick cirka 3 km till shopping centret och köpte schampo, balsam och sånt där. Köpte även en frozen yoghurt med massa kiwi, mango och persika i. Sedan tog jag bussen hem och städade mitt rum, sorterade lådorna och hängde in kläderna. Nu har jag nyss avslutat ett gossip girl avsnitt. Imorgon är jag ledig igen och förhoppningsvis är det fint väder så jag kan åka till stranden. Måste iallafall dammsuga, moppa och tvätta lite.


Bilder: gick förbi Ikea + "busshållplatsen".

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3999868/images/2013/pic_51113f24e087c367e3de8398.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3999868/images/2013/pic_51113f24e087c367e3de8398.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3999868/images/2013/pic_51113f72ddf2b3134647b7cb.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3999868/images/2013/pic_51113f72ddf2b3134647b7cb.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3999868/images/2013/pic_51113faf9606ee28954225cc.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3999868/images/2013/pic_51113faf9606ee28954225cc.jpg" class="image">


SVAR TILL SARA

Mina tankar innan resan var också att jag skulle längst hem, inte trivas och flera miljoner problem målade jag upp i huvudet. Jag valde mellan Spanien, Italien och Australien. Det blev Australien av många anledningar men en av dom var att det är då långt bort att jag kanske aldrig får uppleva det annars. Jag tänkte att detta var en stor chans att lära mig saker och växa som person. Angående hemlängtan så är jag också fruktansvärt hemmakär men skype/viber är uppfinningar som är väldigt, väldigt bra. Vad jag vet så händer det inte sådär överdrivet mycket hemma. Så här har jag möjligheten att göra massa saker, gratis boende, mat, bil, utflykter med mera. Det bästa med det här jobbet är att det blir vad man gör det till. Vill jag ta barnen till stranden en dag, så gör jag det etc. Vad jag vet så funderar du mellan England och Australien och jag tror ärligt talat att det är lättare att bo i ett varmt land för det finns fler möjligheter och så.
Angående tankarna om familjen och så. Jag tycker nästan man får ge det en månad om man inte trivs med en gång. Det är en stor omställning och det är svårt att lära känna familjen på ett personligt plan på bara någon vecka. Om det mot förmodan är så att du inte trivs så kan man byta, det finns hur många familjer som helst här som letar efter en au pair.
Tycker du ska sluta tveka och oroa dig och leta reda på en bra familj och komma till världens härligaste land. :)

ULLA-BRITT

Tack så himla mycket för brevet. Blev jätteglad och fruktansvärt rörd. Jag tycker nästan att det är bra att du inte vet hur man kommenterar för jag uppskattar brev så himla mycket. Ska börja skriva på ett svar till dig ikväll.
Kram.


PAKET

Jippiesholahopp. Jag har fått mitt paket och det innehöll två tidningar, ett kryss och sånt där, Marabou, japp, salt och blandat, polly och en nalle från farmor. Så gulligt och snällt verkligen.

Jag upptäckte paketet när jag kom tillbaka från att hämta Andrew från skolan. Vilken otrolig plåga det var alltså. Det tog 20 minuter att gå dit. Dock inte så många uppförsbackar utan bara en typ. Var tvungen att vänta i en kvart för att vi var tidiga. Patrick ville springa omkring och det ville inte jag. Till slut kom han och det tog 40 minuter att gå hem i 35 graders värme. Plus att det var sånna sjuka uppförsbackar att jag tog ett kort till och med. Tänk er att putta en vagn upp för dessa backar med en 2-åring i och en 4-åring som håller i på sidan för att få extra fart. Var ju lagom svettig kan jag ju säga.
Du som kommenterade vilken APP det var så heter den "regn?". Tack för en fin kommentar!


FÖRSTA SKOLDAGEN

Idag var det första dagen för Andrew i skolan. Han var så nervös imorse och oroade sig för allt. Frances följde med idag eftersom det var första dagen och allt. Det är cirka 2 kilometer att gå dit och jag ska lämna honom tre dagar i veckan och hämta honom. Vilket kommer resultera i 8 km gång varje dag. Känns rätt gött men på hemvägen är det en mördarbacke som jag inte ser fram emot. Med barnvagn också.
Just nu sitter jag och Patrick och äter pasta och tonfisk. Idag har vi lekt ute på tomten, i ett leksakstält och spelat lite boll. Efter lunch ska han sova i två timmar och då är jag ensam. Undra vad jag ska göra då? Plocka undan lite kanske, bada i poolen eller bara chilla och läsa min bok. Han sover ju ändå i två timmar så har gott om tid. När han vaknar ska vi börja traska till skolan. Förväntar mig en trött och glad kille som har massor att berätta.


RUBBE

Skrev ett inlägg på mitt förra inlägg men det verkar bara som om bilden kom upp. Berättade lite om gårdagen. Var på stranden och så. Det avslutades med en god middag och massa prat med mina värdföräldrar. Vi pratade om skillnaderna mellan olika länder och det är rätt intressant att höra vad dom tycker, kan och tror. Dom blev väldigt förvånade när jag berättade att vi hade björnar i Sverige. Eller att vi gör halktest innan vi tar körkortet. Massa skillnader och likheter i åsikter och liknande.
Gick och la mig vid halv två. Kunde inte sova för mådde så illa. Antingen är jag väl magsjuk eller så är jag matförgiftad typ. Fryser/svettas, huvudvärk, illamående och lite annat trevligt. Vill bara bli frisk så jag kan göra roliga saker med Patrick den här veckan. Funderar på att ta tåget in till stan och gå till någon park/kolla runt/äta glass med honom eller vad som helst. Känns lite lättare när jag bara har ett barn som jag dessutom kan sätta i vagnen.
Nu har Frances gjort bakad potatis till mig som jag ska äta. Om ni har någon megabra kur på hur man blir frisk - dela med er.


ANOTHER SATURDAY


GÖRMANY

Hur många tyska au pairer finns det i Perth? Görmany.
Varför jag inleder med ett så roligt göteborgskt skämt är för att det har flyttat en tysk au pair två kilometer ifrån mig. Så idag ska vi åka till shopping centret efter jobbet och ta en kaffe och kanske kolla runt lite.
Just nu ligger Patrick och sover och Andrew kollar på tv. Förhoppningsvis så ska vi gå till parken sen. Har dock sån sjuk huvudvärk fortfarande och tabletterna är slut. Lucky me.

Jeanette - vad jag vet så har han inte reagerat sådär innan. Var verkligen jätteotrevligt och såg ut som jag hade slagit honom eller något. Usch!

En egobild, bara för att jag känner för det:


Lättroad

Den här leken tycker Patrick är jätterolig. Han gömmer sin napp i en bil eller under tröjan och skriker "dummy, where are you?" och sen hittar han den och säger "There you are!".