1770

Minsta hålan jag någonsin varit i. Vi hoppade av bussen mitt i ingenstans men ändå kallade han det en busshållplats. Älskar boendet här dock. Så mysigt och bra. Imorgon ska vi ha våran första surflektion. Wiho. Sedan åker vi vidare till airlie beach och whitsundays. Go go go


Snart Sverige igen 


BACKPACKERLIVET

Har varit lite trött på backpackerlivet i några dagar. Tror det handlar om vandrarhemmet vi bor på. Världens minsta kök med tre (TRE????!!!!) fungerande spisplattor. Sjukt små rum med tio sängar intryckta. Ingen plats för väskor och det blir så varmt i rummet fort. Två duschar och en toalett för tio personer. Stress som in i helvete när alla ska duscha på kvällen. Sängarna är så obekväma och varje gång någon rör sig så knakar det och jag vaknar. Sömnbrist, ja visst. 

Men gillar ändå Noosa. Skönt att något är bra. Ikväll åker vi vidare. 

NOOSA

Tillbaka från fraser Island. Jättefint var det, roligt att åka bil på stranden och i djungeln. Vi badade i en sjö (med massor av kattfiskar i) uppe bland massa sanddyner, vi såg vilda dingos vilket var skoj. 

Idag och igår låg vi på stranden i noosa. Gillar verkligen det här stället. Ikväll ska vi på bio för första gången på länge. Klockan nio börjar första hunger games filmen och klockan tolv går vi på premiären av hunger games 2. Ska bli skoj. 

Imorgon bär det av till 1770. Vi ska surfa och så där. Efter det åker vi till airlie beach och whitsundays. Wiiiiii. 



PINSAM UPPDATERING

Nästan pinsamt hur dålig uppdatering det är här. Jag ber så mycket om ursäkt men det är väl roligt när jag kommer hem så jag har något att berätta. Ni lär ju veta allt som har hänt genom att ha hängt med på bloggen. 

Iallafall, Sen sist har vi hunnit med Byron bay där vi träffade en ny irländsk vän. Byron i sig var väl sådär men vi fick lite fint väder iallafall. Efter det var det ett stopp i surfers paradise. Älskar det stället, tyvärr stannade vi för kort. Men i onsdags gjorde vi något som kallas för bar crawl som var jätteroligt. Man var ett gäng på cirka 150 personer som gick runt till fyra olika ställen. 

Efter surfers åkte vi till brisbane i en natt. En annan storstad. Inget annat verkligen. Vi har hört massa bra om nattlivet men det var sämst. Om jag ska vara ärlig så var surfers vilket är en liten håla egentligen mycket bättre uteställen och folk. Vi träffade Emma och Johanna iallafall vilket var kul! 

Imorgon bär det av till Fraser Island i en natt och sedan ska vi stanna i noosa i några dagar. 



KOMPISAR I BUSS




Två bilder från när vi åkte buss i Sydney. 

SNOR INTERNET

Nu sitter vi i regniga Byron bay och snor internet från en affär. Det sitter folk utanför affären med datorer och allt. Anyway, regnet öser ner, stormar, åskan och blixtrar är bara minuter iväg för det är faktiskt uppehåll från det nu. Var såhär igår också. Trodde det skulle vara fint väder i Australien vid den här tiden. 
Imorgon åker vi vidare mot surfers paradise och det ska ösa ner där också. Underbart..... På fredag ska vi träffa Johanna och Emma igen. Utgång på det och sedan vidare till noosa och fraser Island. Förhoppningsvis bättre väder då. Nu börjar det närma sig hemgång också. Börjar bli lite pirrig och nervös över det. Bra nervös alltså. Nu ska vi handla mat för ikväll blir det tacos. Mums

DÅLIGT VÄDER




BYRON BAY

Efter elva timmar i buss befinner vi oss i soliga Byron Bay. Vi har spenderat dagen på stranden och fått färg. Vi bor just nu på arts factory och det verkar bra. Ska snart hoppa in i duschen och sedan fixa lite. Vi är för trötta för att gå ut idag så det blir imorgon istället. Efter en stranddag då det är strålande sol och varmt. Så skönt. 

NEWCASTLE

Nu är vi i Newcastle och gottar oss. Mysigaste boendet och stranden är grym. Ikväll ska vi äta middag med boendet och sedan åker vi elva timmar till Byron Bay. Mer soldagar åt oss, tjiho!


BÄST




ALLT ÄR BOKAT

Vi bokade alla boenden vi har kvar nu. Vi fick den sjukaste grymmaste dealen. Ska berätta om den: 
- alla våra resterande nätter har nu boende. Cirka 38 nätter kvar. 
- fraser Island (båtresa med alla frukost, snacks, lunch och middag, boende) 
- 3 timmars surflektion 
- magnetic Island (båtresa, boende, måltider)
- uncle brian (dagstur i cairns) 
- stora barriärrevet (dagstur)

Sedan har vi bokat whitsundays också men det gjorde vi i Melbourne. Men för allt det överstående betalade vi 1050 dollar. Vilket är helt sjukt billigt. Vanligtvis betalar vi 30 dollar per natt på boende. Vi är glada att allt är planerat och betalt nu. Ska bli så kul! 

VÅRA PLANER:

Tänkte skriva lite vart våra stopp är. Vi bokade alla stopp idag. Vi har betalat 345 dollar från Melbourne till Cairns. 

6 november: 
Sydney - Newcastle 

7 november: 
Newcastle - Byron Bay 

13 november: 
Byron Bay - Surfers Paradise

15 november: 
Surfers Paradise - Brisbane

16 november: 
Brisbane - Noosa 

21 november: 
Noosa - 1770

24 november: 
1770 - Airlie beach 

30 november: 
Airlie beach - Townsville 

2 december: 
Townsville - Mission Beach 

4 december: 
Mission Beach - Cairns 

NY VECKA

Det är så svårt att hålla koll på veckodagarna nu. Har oftast ingen aning om det är måndag eller torsdag. 

Idag vaknade jag ganska tidigt för att ha varit ute igår. Har duschat, sorterat mina saker, gjort i ordning mig, kollat story of my life x2453, kollat Facebook, bloggar, instagram osv osv. Men Nathalie vaknar aldrig. Funderar på att väcka henne för jag börjar bli hungrig. Hissen på boendet tar för övrigt typ 10 minuter. Man måste vänta jääääättelänge så därför borde jag väcka henne nu så jag kan få mat snart. Kurr



LOLLO

Glömde berätta för er alla. På tisdag (JA, en tisdag, vad är oddsen???) så får jag träffa Lollo igen.
Lycka. 



SYDNEY

Vi är här. Äntligen. Efter blod, svett och tårar typ. Många gånger ville jag dö. Obekvämt, länge, illamående, tråkigt osv. Men äntligen efter 17 timmar och två pauser på 1 timma var så är vi framme i Sydney. Lokal tid är 12.22 och vi väntar på att vårt rum ska bli ledigt. Så störande att inte kunna duscha och vila lite när man kommer fram. 

Orkar inte skriva så mycket nu för sov inte mer än två timmar på bussen. Vilket gör att min hjärna är helt mosig och trött. 

FRÅGA

Hej! 
Jag åkte inte med skandinaviska institutet utan jag åkte privat. Gick in och letade efter en familj på www.aupair-world.net och sedan skypade jag med massor. Det tog nog två månader av letande innan jag hittade min familj. Vi bestämde och jag åkte 1.5 månad senare. Jag fixade visum, försäkring och så själv. Jag är därför inte säker på att det är dyrare än att åka till USA. Vet inte vad det kostar att åka dit men det du behöver för att åka till Australien är egentligen bara flygbiljetter, visum och försäkring. 
Jag köpte mina flygbiljetter tur och retur för 10 000. Visumet för 2000 och försäkringen för hela året (au pair och resa) för 3000. Så allt för ungefär 15 000. 

Hoppas det var svar på dina frågor :)