GUIDE I BALI

Nu kommer äntligen inlägget folk har frågat efter. Vad gör man på Bali om man har två veckor? Vad är värt att se om man har mer tid? Vilka ställen ska man stanna längre på? Osv osv. Jag ska försöka sammanfatta mig i syfte på vad du vill göra. (shopping, slappdagar, äventyr, kulturellt osv). Here we go: 

Kuta: 
Om du ska åka till Kuta så rekommenderar jag att skaffa ett boende med pool. Kuta strand är faktiskt ett stort skämt. Dålig sand, försäljare som slänger saker, hetsar dig och är allmänt jobbiga så det blir ingen avslappning där överhuvudtaget. Däremot är Kuta stort så är du ute efter shopping (finns massvis), festande och lite mer västerländskt så ska du åka dit. Känns lite som att gå runt på en semesterort vid Medelhavet. 

Ubud: 
Ubud är den kulturella biten i Bali. Det är enkelt att ta sig hit från Kuta med transport. Här hittar du mängder med tempel, risfält och andra kulturella saker. Här finns dock ingen strand så det räcker med två dagar här. 

Lovina: 
Lovina är den ödsligaste stället vi var på. Är du ute efter att se delfiner och sjukt fin snorkling men inte vill åka till Gili så är Lovina mer än värt. Det är ungefär fyra timmar med bil från Kuta och tror vi betalade 200 kronor för två personer att åka dit från Kuta.

Gili T: 
Som ni vet besökte vi Gili T två gånger och det var det bästa stället. En total paradisö och inte så överdrivet många försäljare. Lite shopping här och var men inget i jämförelse med Kuta. Här är den bästa snorklingen där du kan se sköldpaddor och väldigt många olika färgglada fiskar. Vi bodde på ocean 2 där vi betalade 50 kronor var per natt. Och då ingick frukost. Gili rekommenderar jag till alla verkligen.

Lembongan: 
En ö som ligger 20 minuter från Sanur. Väldigt vackert vatten men svårigheter att bada. Man var tvungen att ta sig med båt för att kunna bada. Vi gjorde inte så mycket här så kan inte riktigt yttra mig. 

Sanur: 
Vi besökte Sanur en dag. Stranden var så mycket finare än Kuta men det fanns inte så mycket civilisation där. Värt att åka en dag och se hur det är. 

Andra saker vi gjort: 
Tanah lot - havstemplet som bör ses. 
Uluwatu - ett annat tempel med den finaste utsikten. Bör ses! 
Jimbaran - skaldjursmiddag på stranden är varmt rekommenderat. 

När vi åkte från Lovina så stannade vi vid Gitgit, vattenfallet. Vi gick upp och badade i det. Om man gillar sånt så tycker jag att man ska göra det. Vi älskade det! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback