2 GRADER

Alltså. Två sjukt kalla grader var det idag när jag vaknade. Vinter, iskallt ju. Nu är det väl sju men går fortfarande runt och huttrar. Har lämnat av Andrew på skolan och nu kollar Patrick på Teletubbies och jag ska städa lite. Senare ska vi iväg till kings park och leka. Ikväll ska jag till Emma och förtära alkohol på stranden. Fint.


HAPPY BIRTHDAY

Åh min fina mammi. Saknar dig extra mycket idag. Hoppas du får en fin dag ändå. Ses om cirka 202 dagar.


IM ALIVE

Kommer associera det här året med den låten. I'm alive I'm alive I'm alive. And I'm loving every second, minute bla bla. Iallafall, inte det jag skulle komma fram till. Har blivit lite lat här på bloggen. (varför tog jag inte med min laptop???). Men nu ska det bli ändring. Lite saker som hänt sen sist i punktform:
- träffade Jenny i söndags och var i kings park. Hon åker hem om tre veckor.
- träffade Johanna tre gånger på en dag i måndags.
- var på ett svenskt mamma träff med Johanna och massa andra i måndags.
- träffade Louise igår och åt sushitrain, åkte till harbour town etc.
- min mormor fyllde år igår. Och jag var inte där. Är det såhär det ska kännas hela året när man missar födelsedagar?
- har varit morsdag i Sverige och min stackars mamma fick ingen frulle på sängen för min lillebror är ouppmärksam/kille.
- min mamma har fått sitt paket, och hon blev glad.

Nu lite bilder:


PERTH


Enough said


OJDA

Ojda. Skulle andra tema sa forsvann allting. Oj oj oj. Har inga svenska bokstaver heller. Oj oj oj.

OJ TEXTEN FÖRSVANN

Ojdå. Skrev ett inlägg men det försvann. Här kommer det igen:
Låg i min säng och var lite halv. Jag åker hem snart och jag vill så gärna att mina fina pojkar får en bra au pair. En svensk sådan också. Skulle kännas bra i mitt hjärta på något sätt. Iallafall, mina värdföräldrar skypar med au pairer nu intensivt och en av dom är svensk. Så skulle jag gå och hämta vatten. Så hör jag: I read her blog.
Då kände jag bara att jag var tvungen att kontrollera detta. Haha. Så gick jag dit så var det en svensk tjej som kollat in min blogg. Haha, lilla lilla Sverige.


LILLA SVERIGE


PATTY

Min bebis har blivit så stor. Nu säger han fulla meningar och gestikulerar som aldrig förr. Han säger bland annat:
- I found it.
- I will do it
- I don't know (och rycker på axlarna)
- I did it
- Sara do it
- No no no (pekar på mig typ som svenskans motsvarighet till

Han är så himla gullig så jag bara vill käka upp honom många gånger. Vi har även börjat göra lite svenska lektioner här jag och han. Än så länge kan han puss, skål, näsa, mun, öga, läget. Undviker ord med r för dom fattar inte hur man säger det här. Mike sa dock att det var förvirrande nog när patrick pratar engelska.
Nu sitter han och käkar bönor och skinka. Matmaskin är vad han är. Sedan ska han sova och då ska jag göra veckostädning och tvättning. Kul. Fast med Ed Sheeran i öronen går allt fint.


SLÖ

Ligger vid poolen och läser en ny bok. Det är sol och varmt idag. Typ som en svensk sommardag. Dom säger att det snart är vinter. Mina grannar spelar hög musik, men sjunger ännu högre.


Vad aussisar tror/vet om Sverige

Tänkte skriva en liten lista på urvalet man får höra när man säger att man är från Sverige här:
- Ikea
- ABBA
- Swedish house mafia
- Henrik Larsson
- Zlatan
- snö året runt
- världens kallaste land
- alla är blonda
- alla är snygga
- Sverige är samma land som Schweiz
- köttbullar
- norrsken

Det var allt jag kom på nu. Jag brukar få frågor som involverar allt det här väldigt ofta när man säger vart man är ifrån.


UPDATE

Hej.
Idag är det tisdag och det betyder att jag är ledig. Kom nyss hem från första biobesöket för idag. Vi såg någon australiensk film som handlade om surfning på 80-talet typ. Kass tyckte jag, inte så kass tyckte Johanna.
I lördags var vi hemma hos Louise och såg på melodifestivalen. Det var ju nattetid här så vi lagade middag, åt svenskt godis och målade grejer i ansiktet. En mycket trevlig kväll med fint sällskap.
Just nu är det typ svensk sommar här. 20-25 grader och varm sol. Jag råkade ta på mig en stickad tröja idag. Idiot. Iallafall, anledningen till att jag skrev första biobesöket är för att jag och Johanna ska gå på en till klockan 7. Det är ju halva priset på tisdagar så vi slår på stort. Då ska vi se en film som jag har fått välja för första gången. Känner mig glad.


SWEDEN


EN VÄLDIGT LÅNG DAG

Har precis lagt Patrick efter att vi har varit i parken med Katie och Johanna. Han var väldigt trött när vi kom hem så det blev en macka och sen läggdags.
Senare ska vi hämta Andrew, köpa pasta och gå hem. Jag ska dammsuga, moppa och byta lakan. Jag slutar ju vanligtvis klockan 6 men idag har jag lovat att vara barnvakt så ska lägga dom också. Blir nog inga problem då de ofta är väldigt trötta på fredagarna. (ta i trä).
Kan även berätta att jag har fått mitt paket från familjen idag. Bie skypade ju med mig och plockade godis. Plus så fick jag riesen, annat choklad och en tidning. Jäääättetacksam verkligen.
Nu ska jag koka lite ägg till mig själv och läsa min tidning. Tjohej.


BIO, MELLO OCH LITE ANNAT

Träffade Louise igår och vi åt köttbullar på Ikea, köpte lösgodis, åt froyo, kollade affärer osv.
På kvällen gick jag och Johanna på bio och såg "My big wedding" tror jag den hette. Rolig och helt okej film tyckte jag.
Ni vet att det är mello på lördag va? Jag, Louise och Johanna ska ha sverige-kväll. Har köpt ansiktefärg och ska ladda upp med maaaaassa goda grejer. Ska bli så roligt.
Skulle egentligen posta mammas paket idag men känner mig så lat, måste duscha och städa så får posta det på lördag. Elak dotter jag är. Men det kommer säkert inte komma fram i tid ändå.

Nu ska jag ta tag i dagen (15.14).


TROR INTE MIN MOBIL GILLAR LOUISE


JAMIE OLIVER

Hej allihopa. Igår var jag och Louise på Jamie olivers restaurang här i Perth. Vi väntade i mer än två timmar. Lämnade dock vårt telefonnummer och gick runt och kollade i affärerna. Men sjukt länge.
När vi väl fick ett bord beställde vi förrätt, huvudrätt och efterrätt. Till förrätt åt vi:
Louise - bläckfiskringar med aioli. Jag kan säga att jag vanligtvis inte gillar det men dessa var magiska. Så sjukt goda.
Jag - jag åt oliver med något konstigt bröd. Dom var helt okej, förväntade mig mer än okej.
Vi delade även på pommes som var gjorda på persilja och vitlök. Himmelska. Bästa pommesen jag haft på länge.

Till huvudrätt åt jag pasta med skaldjur. Det gick nästan inte att äta för att det brann i munnen. 7 kannor vatten senare gjorda mina läppar fortfarande djävulskt ont så gav upp. Det låg stora chilibitar i så det förklarade ju en del. Louise åt pasta med räkor och waaaay to much vitlök. Jisses.

För att avsluta allt så åt vi en hallonbrownie med vaniljglass. Jag tog glass runt hela munnen och servitören frågade om pastan hade "slagit" mig.

Det här var alltså våran upplevelse på Jamie olivers ställe. Kommer nog inte gå dit igen även om jag gillade stället. Förväntade mig mer när det kommer till maten. Men det var kul att prova. Nu kommer lite bilder men det var väldigt mörkt där inne så varnar er.


IM BACK

Nu är jag tillbaka efter den här veckans tystnad. Har nämligen varit magsjuk och inte orkat göra någonting i princip. Men nu är jag igång igen.

Ingenting speciellt har väl egentligen hänt. Ikväll ska jag ut och äta middag med Louise. Annars har jag inga planer i helgen. Idag måste jag dock städa men det känns rätt okej när det öser ner som det har gjort hela den här veckan. Har varit sånna där tromber eller vad det heter så trodde huset skulle flyga bort. Mysigt.
Nu ska jag fixa lite lunch till mig själv, sätta på musik, städa (läs: dansa runt), väcka Patrick osv osv.

Hoppas livet rullar på hemma också.


4 MÅNADER

Idag för fyra månader sen satt jag på planet hit. Jag landade om 1.5 timmar typ. Sjukt att det gått fyra månader sen jag och mamma åkte till Köpenhamn. Sjukt är fan ordet alltså. Om fyra månader kommer Nathalie hit. Om lite drygt sju månader är jag hemma. Jisses.

Igår var jag iallafall barnvakt och skypade med farmor och gjorde inte så mycket egentligen. Eller på dagen var jag med Johanna på en outlet ställe här. Converse kostar 350 kronor istället för 700. Ville ha vinröda men fanns bara i för stora storlekar.

Idag har jag varit i stan med Jenny, ätit våfflor, köpt en bh och strosat runt och umgåtts. Snart åker hon hem. 6 veckor kvar.

Det här inlägget handlade mycket om tid så här får ni lite bilder på köpet:


NY AU PAIR

Mil värdfamilj har börjat leta efter en ny au pair nu. Det är ju ändå bara 4 månader kvar och det tar ju ett tag att hitta den som dom vill ha. Halva tiden har gått snart hos familjen. Känns sjukt. En del av mig kommer alltid vara kvar här. Kan inte föreställa mig dagen jag ska åka härifrån. Det är ju inte ens säkert att jag träffar dom igen. Aj. Mitt hjärta.


VILA I FRID

Fy. Ingen har väl undgått att Ivan Turina har dött. Sen jag läste det har jag inte tänkt på något annat . 32 år gammal. Två 1-åringar och en gravid fru. Livet är så jävla orättvist.
Jag finner inte ord nog. Stackars fru. Stackars barn. Vila i frid, Ivan.


FÖRSTA MAJ

Det känns så overkligt att det är första maj idag. Vart tog april vägen? Helt sjukt va fort den månaden gick.

Igår var jag med Louise i stan. Vi hade snörat på oss gympadojorna och traskade runt och såg alla turistgrejer, åt sushi och kollade på någon dansare som jobbade med att dansa på gator. Sedan mådde jag illa så jag åkte hem och tur var väl det.

Idag har jag mått lite bättre men fortfarande inte helt okej. Nu håller jag på att tvätta och sortera tvätt. Hade varit så lättare om det hade varit en tjej och en kille alltså. (förlåt till er som tycker att man inte kan se skillnad på kläder mellan kön). Men dom har typ 140 pyjamasar var och ofta är dom likadana också så jag måste kolla på insidan vilken ålder det är på alla. Och nu när dom varit och campat är det extra mycket tvätt. Blä. Sedan ska jag städa toaletten och badrummet, dammsuga och moppa. Hoppas jag hinner med en dusch innan dom kommer hem och sedan vill jag göra någonting. En promenad till Ikea kanske. Vi får se.

Skriver när jag skriver.