LÄSKIGT

När Patrick vaknade så var han lila under ögonen och helt svullen. Blev såklart livrädd så började tvätta ögonen, händerna etc. Det hjälpte inte så ringde Frances och hon tyckte att jag skulle ge lite medicin mot allergi. Det blev lite bättre efter det. Han sjunger/dansar och är aktiv nu så det är nog ingen fara. Antar att det hänger ihop med hans förkylning men lite rädd när man lägger honom och två timmar senare vaknar han upp och ser ut som en kines.


BÄTTRE

Hej på er.
Idag mår jag ganska mycket bättre så vi har badat i poolen. Kallt var det också: 26.5 grader. Burr.
Igår var ju egentligen min städdag men eftersom att jag var sjuk då så har jag passat på lite idag. Tvättat lite, fixat köket och min toalett. Ska dammsuga när Patrick vaknar. Andrew har fått i uppdrag att röja undan alla leksaker i lekrummet. Omöjligt att ens gå in i rummet då det ligger leksaker precis överallt.
Nästa vecka börjar skolan vilket betyder att jag är ledig varje tisdag och onsdag. Lyx. Då blir det väl ligga och chilla vid poolen/havet med en bok och något gott. Har fortfarande inte fått mitt paket från familjen. Hatar överraskningar verkligen. Tobias råkade försäga sig och det stör mig att inte veta vad det är i. Men det kommer väl snart.


SJUK

Inte så mycket att säga. Igår var en bra dag med lite tjat och mycket lek. På kvällen kände jag mig sämre. Imorse var det ännu sämre så Frances tog med Andrew till sitt jobb. Så min dag har bestått av liter av vatten, gossip girl och isglass. Illamående och helt yr så fort jag rör mig. Förhoppningsvis bättre imorgon!


Hur söt?


LEDIG

Idag har jag varit ledig eftersom att det var australia day i lördags. Dom är nämligen ledig på måndagar om det är en "högtid" på helgen. Konstigt men sant.
Imorse tog jag bilen och hämtade Jenny och vi åkte till scarborough strand. Nicole smsade och sa att hon såg att vi var där på Facebook och att hon också var där så det var vi tre. Mycket trevligt. Blev en macka på subway och lite chips. Mycket sola och bada dock så var det rejält med jellyfishs i vattnet idag så det blev snabbt upp igen.


JELLYFISH

Har blivit stungen av en jellyfish idag. Vi åkte till en strand och det var väldigt blåsigt. Frances var tvungen att åka hem med Patrick för han var åksjuk/magsjuk. Vi vet inte riktigt vilket av det ännu. Han spydde iallafall över hela mig eftersom jag höll honom. Najs.


Patrick

Kanske om man kramar Musse emellanåt så går han i spannen?


BILDER

1 & 2: lite fyrverkerier från igår.
3: min fina granne, och även vän, skrev grattis på så många ställen hon kunde haha. Skype, Facebook, instagram, wordfeud, quizkampen, bloggen.
4: Annie skickade grattis med ett kollage av Torres. Tyckte jag var fint.


FÖDELSEDAG

Överraskningen i köket var en chokladkaka med chokladfrosting. Mums. Så himla snällt av min värdfamilj att ge mig presenter och göra tårta och grejer.
Min födelsedag har iallafall bestått av att jag åkte till stranden vid 12 idag med Nicole. Var där i tre timmar, badade lite och solade och så. Sedan åkte jag hem. Körde för övrigt bilen helt själv idag till stranden. När jag kom hem så var familjen i poolen så jag hoppade i och var i en timma ungefär. Skypade med vicky efter det en liten stund. Gjorde ordning mig och körde till tågstationen. När jag kom till stan åt jag en frozen yoghurt med hallon, kokos och malteser. Mötte Nicole och vi gick till Riverside. Jag kan säga att jag aldrig i hela mitt 19-åriga liv har sett så många människor. Det var ärligt talat som att befinna sig i Tokyo, tror jag. Perth har 1.4 miljoner invånare och jag kan lova att alla var där. Det var verkligen helt fullt på gatorna, parkerna och vid hamnen. Fyrverkerierna höll på i en halvtimma ungefär och sedan sjöng dom lite "hurra hurra hurra" och "aussie aussie aussie". Alla hade flaggor, tröjor, kläder och målade i ansiktet och flaggor klistrade på armarna. Det här är verkligen en stor grej. Nicole som är från USA sa att det var större än 4 juli i USA. Då förstår ni kanske hur sjukt det var. När fyrverkerierna var slut så tänkte vi gå och ta någon drink men med alla sjuka köer och allt annat så hoppade vi över det och tåg tåget och bilen tillbaka hem till mig. Åt lite mer tårta, kollade tv och pratade massor.
Senare körde jag hem henne. Har kommit på att jag har bra lokalsinne. Hade aldrig varit hos henne förut och jag hittade därifrån och hem till mig i mörkret. Är imponerad över mig själv.


19 ÅR

Då var det dags för mig att fylla år. Har haft ångest för att om jag lever mitt liv en gång till så är jag närmare 40. Hur ska jag hinna göra allt jag vill göra när jag inte har hunnit speciellt mycket på de här åren? Sedan tröstar jag mig med att jag ligger ett år före alla andra ändå eftersom att jag är född 1994. När jag kommer hem så kommer alla mina jämnåriga precis ha tagit studenten och typ lite till på några månader. Vissa kanske har börjat plugga och vissa extrajobbar. Så jag ligger egentligen inte efter.
Idag har jag iallafall fått presenter. En blomma i ett glas av Andrew som han har plockat. Fick även en tunika, solkräm, body lotion, skrubb, nagellack, läppbalsam av föräldrarna. Och just nu gör dom en överraskning i köket åt mig. Jag får snällt sitta och vänta i soffan. Andrew är väldigt exalterad över denna överraskning.
Ikväll ska jag in till stan med några tjejer och kolla på fyrverkerier och sedan ta några drinkar. Australia day är så sjukt stort här så alla är helt galna över det här. Det ska bli kul att uppleva det här också. Nu babblar jag bara på om massa saker. Man kanske ska ta sig ett dopp i poolen på sin födelsedag?


BEFORE I DIE

Innan jag kom hit så hade jag skrivit en liten lista på saker som jag vill göra innan jag dör. Vara au pair, flytta till ett annat land, besöka Australien, se kängurus och massa annat som jag har gjort nu. Har dock sjukt många saker som jag vill göra så tänkte att jag slänger upp lite bilder på några av dom sakerna.


KORT HÅR

Ber om ursäkt för stötande bilder. Det kommer vara på mitt nu avklippta hår. Innan väldigt många blir besvikna och säger saker om mitt hår så vill jag bara poängtera att jag inte hade något val. Mitt krull hade typ limmat ihop sig och bildat dreadlocks som inte såg klokt ut. Jag försökte allt typ. En hel inpackningslåda, oljor och diverse olika hårborstar. Sedan gick jag till frisören och sa: lös detta. Han stirrade på mig i några minuter och sa: du måste klippa av allt.
Så där har ni ursäkter och förklaringar. Ni kan ju se det från den ljusa sidan. Ni behöver inte se mig i verkligheten på några år och då lär mitt hår ha växt ut lite mer. I övrigt så vill jag ju gärna ha mitt långa hår som jag hade innan jag åkte hit. Men nu är det som det är.


PERTH

Ligger halvt död i min säng för tillfället. Har nyss ätit kyckling och sallad till middag samt druckit lite vin och kollat på någon serie.
Idag tog jag bussen och tåget in till stan för att möta Elin. Jag var dock en timma för tidig (någon som är förvånad?) så jag strosade runt i perth litegrann. Det finns så sjukt många affärer här och väldigt många gator men jag gick inte vilse. Kände mig lite stolt eftersom jag bara hade varit i stan en gång tidigare och det var på kvällen.
Elin kom iallafall vid 12 och då visade hon mig runt lite. Hon visade mig London court som är en gata som ser ut som Harry potter/hogwarts. Coolt! Sedan gick vi vidare till tåget som tog oss till Cottesloe. Sjukt fin strand och vatten. Väldigt, och då menar jag väldigt, höga vågor men det var samtidigt sjukt roligt. Vi snackar typ 2 meter höga vågor så hamnade under vattnet ett flertal gånger och när man kommer upp så kommer det en ny våg osv. Lite ångest men aja.
Vid 2 så åt vi lite lunch och frozen yoghurt. Första gången jag prövade det och det var så sjukt gott. Vaniljsmak med hallon och vit chokladen på. Yum.
Efter lunch så badade vi lite till och sedan åkte vi hem. Mycket rolig dag och väldigt skönt att inte behöva begränsa sig i språket och så.






COFFEE

Klockan är snart 9 och jag sitter och sörplar kaffe och Andrew tittar på tv. Patrick är på dagis idag så vi är ensamma. Hade tänkt att cykla någonstans och ha en picknick. Eller åka in till stan och gå på museum. Problemet är väl bara att jag inte är ett så stort fan av museum och jag inte vet vart det ligger. Mja, vi får se hur det blir. Imorgon ska jag till cottesloe med Elin iallafall. Det ska bli trevligt med en svensk tjej.
Försöker få med mig Nicole på bio ikväll. Utebio och idag är det billigare för det är tisdag. Jag vill se "this is 40" men får se vad som händer.
På lördag är det min födelsedag och australia day. Vad är oddsen? Iallafall så ska jag, Nicole, Jenny, Samira, Eva och hennes två kompisar kolla på fyrverkerierna vid floden. Så man ser hela Perth och massa fyrverkerier. Himla trevligt! På söndag blir det troligtvis stranden igen. Tufft liv här på helgerna ändå.


BRÄND

Brände mig som sagt på ryggen igår och kan inte luta mig mot något idag så får stå/gå hela dagen.
Har nyss satt på en diskmaskin och röjt undan från mellanmålet. Barnen leker utanför med frisbees och jag ser dom genom fönstret. Det är så bra med stägsel runt hela huset plus att man måste öppna en grind för att komma till poolen.
När jag ändå pratar om poolen. Det har tydligen hänt något med kloret i poolen och vi kan inte bada. Synd. Kommer dock någon hit idag och ska kolla på den. Det får bli en promenad till parken efter lunchen istället. Förra veckan när vi var där vid två så var det hur många barn som helst där, så det ska vi försöka idag igen.
Det är fortfarande strålande sol och värmebölja och det ska tydligen bli varmare i februari.


MER STRANDHÄNG

Var på den här sjukt fina stranden idag med två tyskor, Jenny och samira. Vill även säga att bilderna är oredigerade eftersom jag verkligen vill visa hur det ser ut här. Paradiset.






ARE YOU BRAVE TODAY?

Mike frågade mig om jag var modig idag. Fattade ingenting, såg ut som ett frågetecken. Så frågade han mig om jag inte visste vad modig var. Sen pekade han på bilen. Harrejösses. Han ville alltså att jag skulle köra bilen till affären. (var dock bara vi två i bilen, inga barn). Jag tänkte att det var lika bra att försöka så satte igång. Det var ju så omvänt och konstigt men det gick ändå förvånansvärt bra. Sjukt svårt i rondeller men det är nog en vanessak. Ett plus är ju att det är automatväxel så kan koncentrera mig på att köra på "rätt" sida.
Väl i affären köpte jag hårinpackning (Sara vs dreads rond 2) och choklad. Är nämligen ensam hemma idag med barnen så tänkte passa på att göra lite behövliga saker som fixa ögonbrynen och måla naglarna och så.
Idag åkte jag, barnen och Frances till hillarys beach. En barnvänlig strand för att det är grunt och klart vatten. Bra för mig också för hatar att bada när jag inte kan se botten. Vilket man inte alltid kan göra här då det är så mycket vågor. På den här stranden var det inga vågor och det var himla bra.

Imorgon tidigt på morgonen ska jag bege mig till Jenny. Hennes vän har en bil så vi ska åka cirka en timma till en paradisstrand. Ska bli himla skoj faktiskt.


STRANDEN










PLAYING WITH FIRE

Åh så bra va. Darin (alla som känner mig vet att jag har älskat Darin sen 2005, mitt framtida frikort i mitt äktenskap och så vidare.) har gjort en ny låt och kan ej sluta lyssna. Så sjukt bra.

Ligger på mitt rum och tar det lugnt för tillfället. Ska snart äta grillat, som vanligt men vad gör det när man älskar grillat hehe. Imorgon ska jag, barnen och Frances till en fin strand och slappa lite. Sedan ska jag vara barnvakt, extrapengar, och då blir det lite svenska filmer och godis när barnen har lagt sig. På söndag ska jag som sagt till en annan strand med Jenny. Lite picknick med oss och bara hänga lite och bada och sola förstås.

Jag har kommit på att jag vill spendera mina pengar på att göra/uppleva/se saker istället för att lägga pengar på alkohol och diverse onödiga saker. Visst att det är okej att festa och så, men jag vill hellre göra dagsutflykter och se djur, platser, stränder och annat. Pratade med Jenny om det och hon kände likadant så antagligen så ska vi planera in lite grejer vi ska göra så som rottnest island, australia day (som för övrigt är på min födelsedag!), zoo, sportevent och massa andra roliga saker.

Nästa onsdag är jag ledig för att pappan ska ta med Andrew på någon hälsoundersökning och sedan skulle dom göra något. Iallafall, jag har pratat lite med en svensk tjej här som inte är au pair men bor här med sin pojkvän. Och hon var ledig nästa onsdag så hon ska visa mig en grym strand som är rätt "känd" och omtalad här nere. Woho.

Nu ska jag plocka i ordning lite på rummet. Imorgon måste inpackning, godis och lite andra produkter inhandlas.


ROW ROW ROW YOUR BOAT

Har nynnat på den låten tusen gånger idag tror jag. Patrick älskar den låten och vill gärna att man ror med honom. Så vi sjöng den några gånger igår.
Idag har vi inte gjort någonting typ. Jag har föreslagit hundra saker vi kan göra, men tv:n lockar tydligen mer.
Pappan är hemma idag fram till halv 3 typ. Runt 2 ska vi få besök av en au pair och hennes lilla 2-åring B som ska leka med Patrick. Dom är vänner innan så. Den nya au pairen kom i förrgår eller någonting så hon är rätt ny. Gissa vilket land hon är från? Trumvirvel. Tyskland.


BUSUNGE


CHOKLADBOLLAR

Jag och A gjorde chokladbollar när P sov så nu står dom i kylen och tar sig. Sitter på utsidan just nu och tittar på när killarna spelar fotboll med en massageboll. Imorse var vi i poolen men det blåste som sjutton då så vi fick gå in. Nu däremot är det strålande sol och lite svaga vindar, perfekt.

Måste berätta en fruktansvärt rolig sak:
Skulle gå och kolla om Patrick fortfarande sov när det hade gått två timmar. Öppnar dörren till deras sovrum och något är i vägen. Får lite smått panik då jag ser in i rummet och Patricks säng är tom. Försöker förstå vad som är framför dörren genom att tränga igenom mitt huvud i en minimal springa. Då ser jag Patrick. Han ligger alltså och sover precis vid dörren. Sötaste någonsin.


KOMMENTARER

Hej!
Jag får era kommentarer och publicerar dom men sedan händer något. Dom syns inte av någon konstig anledning. Alltså kan jag ju inte svara på kommentarfältet, så det får bli här istället.

Farmor - Ja! Nu fick jag din kommentar. Angående den amerikanska tjejen: det var henne jag var på stranden med i helgen :) hennes värdföräldrar är på bali nu så hon kan inte träffas den här veckan eftersom att hon har barnen hela tiden. Kram!

Sara - jag hittade min familj på www.aupair-world.net/ alltså åkte jag privat och fixade visum, försäkring, flygbiljetter etc själv :)


ADELE

Sitter och diggar Adele för tillfället. Har nyss ätit lunch, blev tonfisk och makaroner för min del och middagens rester, fishhands, typ fisk+grönsaker är gjorda till en burgare och ris till det för Andrew. Har även hunnit dammsuga och moppa golvet idag. Onsdagar är min "städdag". Fick välja när jag ville men valde när Patrick är i skolan så är det lättare annars springer han i det blöta golvet och ramlar osv.

Det är ganska blåsigt idag, så vi får se vad eftermiddagens aktiviteter består av. A testar fortfarande mina gränser. Gråter när jag säger att det räcker med tv, tar på sig pyjamas när han ska ta på sig riktiga kläder, säger att han inte vill göra något och typ krålar sig. Förhoppningsvis inser han snart att jag är för envis för att bråka med.


PICKNICK

Hej. Har sovit så sjukt dåligt inatt och natten innan det också. Så idag har jag huvudvärk och svettas kopiöst (fast det gör jag ju varje dag).
Idag är det bara jag och A, eftersom att P är på dagis tisdagar och onsdagar. Vi ska bada i poolen idag, gå till parken, ha picknick och lite så.
Senare kommer några bekanta hit för dom ska lämna barnen här för att dom ska hämta sin au pair på flygplatsen. Yey. En ny potentiell vän. Antagligen tysk är hon, det kryllar av tyskar här.
Annars är det väl inte så mycket som jag har att berätta. Om ni undrar något, så är det bara att fråga!

Andrew:


FÖRVÄNTNINGAR

Innan jag kom hit så trodde jag att jag skulle dö av att vara "ensam". Jag trodde också att jag skulle längta hem och tänka på Sverige hela tiden. Sanningen är den att jag vill vara här. Jag njuter verkligen av varje minut av solen, värmen och Australien. Men: om jag fick välja så skulle jag självklart vilja att min familj och mina vänner var här med mig och upplevde allt som jag upplever. Fast samtidigt, om dom var här, så hade jag ju inte varit "ensam". Med ensam menar jag att jag inte känner så många. Inte så att det är öde här eller så. Hehe.
Men har nu kommit fram till anledningar för att jag egentligen är är här, och det ska jag tänka på när jag längtar hem:
1) ingenting förändras hemma. Dom gör samma saker med samma äckliga väder.
2) jag lär mig bättre engelska, blir mer social kompetent samt modigare.
3) jag får erfarenheter och kunskaper om saker som jag inte skulle fått om jag inte åkte hit.
4) jag kommer, antagligen, få ännu bättre relationer med min familj och vänner när vi är borta från varandra så länge.

En annan sak ni där hemma kan tänka på - ni har iallafall varandra nära.


PLAYDATE

Hallå där!
Kom nyss hem från en playdate. Imorse frågade en au-pair mig som bor cirka 3 km härifrån om jag och Andrew ville komma dit. A blev ju väldigt uppspelt men var tvungen att förklara att det var väääääldigt lång cykelväg för honom och att han måste cykla hela vägen tillbaka sen. Trots varningen så ville han. Vi cyklade fel tre gånger men tillslut kom vi fram. Var väldigt trevligt att träffa en tjej som hade samma omständigheter och så som mig. A lekte iallafall väldigt bra med hennes 5 och 4 åringar. Dom hoppade studsmatta, lekte, sprang i vattenspridaren osv.
När vi skulle cykla hem så var det gnäll, gråt och skrik hela vägen hem. Berättade om och om att jag hade varnat honom om att det var långt. Det är en grej som jag har tänkt på med A. Vi kan sitta i en halvtimma och prata om hur man ska bete sig i olika situationer (plocka upp leksaker när man är klar, lyssna på mig när vi går till parken för det är bilar på vägen osv.) men nästa gång samma situation uppstår, så händer samma sak igen. Precis som att allt man sagt bara är borta.

Anyway, nu sitter vi och äter glass och han är sur på mig för jag tyckte att det räckte med tv för idag. Tre timmar imorse är tillräckligt.

Ska snart börja med middagen också. Ikväll ska jag vara barnvakt för föräldrarna ska på bio. Barnen ligger ju ändå bara och sover. Mitt avtal säger tre dagar i veckan a la 10 timmar + en kväll.

Innan middagen så måste jag fixa disken och slänga in min tvätt i tvättmaskinen.


33 GRADER

I skrivande stund, 19:30 är det 33 grader varmt. Idag har jag svettats något kopiöst. Galet. Kom nyss hem från 7 kilometer cykling. Cyklade förbi Ikea till affären för att köpa en borste och tofsar. Nu jävlar dreads, ska ni få.


POOLEN

Var nyss i poolen med båda grabbarna. Gick hyfsat bra ändå. Andrew kan ju simma och höll Patrick på armen hela tiden.

Redo för poolen:


MÅNDAG

Ny vecka men samma barn. Nästan iallafall. Idag har varit en gnäll-dag. Vad jag än föreslog att vi skulle göra, så var det sura miner. När solen tittade fram så bestämde jag att vi skulle gå till parken. Så det var bara att packa väskan, på med solkräm, hattar, kläder och ut med cykeln och vagnen. Väl där var det inga barn men vi hade med oss egna leksaker. Patrick tyckte det var roligast att försöka begrava sig själv i sanden. Sådär kul tyckte jag när vi kom hem. Andrew byggde lite slott och lekte med bilar. Nu sitter dom båda och tittar på tv. Var tvungen att duscha Patrick när vi kom hem för han var sandig precis överallt. Om en kvart ska jag värma på maten från igår och sen ska P sova i två timmar och då ska jag och A passa på att bada i poolen.


FOTBOLL

Tror seriöst inte att jag har varit utan att titta på fotboll på tv, eller läsa nyheter om fotboll såhär länge. Så jag slog till med Manchester United- Liverpool nu med mina hostiesar.
Förresten, maten blev väldigt lyckad. Dom gillade det jättemycket men var väldigt skeptiska innan. Dom hade aldrig hört talas om mixen: kyckling, bacon, jordnötter och banan. Say whaaaat??
Iallafall. Jag har ett stort problem. Det ska regna imorgon. Vad gör man i regnet med en 2-åring och en 4-åring? Egentligen är det inget problem eftersom att dom älskar att titta på tv/film och leka med sina leksaker. Men jag måste göra något aktivt med dom varje dag. Ge mig lite tips? Förhoppningsvis kanske det inte regnar hela dagen så då kan man ju passa på. Och det är faktiskt inte kallt bara för att det regnar, bara blött. Blöta barn, nej tack.
Nu måste jag sova om jag ska få någon sömn. Har jag nämnt fågeln som väcker mig varje morgon vid 5? Nu tänker ni fågelkvitter. Tänk om. Fågelkrax. Låter som en bebis skriker.


STRANDEN

Kom nyss hem från stranden. Det blev bara jag och Nicole för att Jenny skulle köra sina värdbarn någonstans.
Mike körde mig till stationen så tog jag bussen därifrån till stranden. Sen satt vi och pratade i två timmar, gick runt lite, tog en dricka och så. Det var rätt mycket vind och moln men det var sjukt varmt ändå. Vi doppade fötterna och kollade på folk som surfade. Det var helikoptrar som cirkulerade över havet. Dom gör det hela tiden typ för att kolla efter hajar. Rätt läskigt ändå. Dom som surfade var rätt långt ut och det var ganska stora vågor. Ska prova på att surfa någon gång men det blir ju på väldigt grunt vatten. Man såg några nybörjare i vattnet och dom surfade på knä-höjd och när vågorna kom så hamnade dom under vattnet.

Nu ska jag snart skölja ut mitt balsam. Har haft det i sen igårkväll. Mysigt, jag vet. Men måste verkligen få ut dreadsen. Sedan ska vi laga flygande Jakob. Det var lite roligt när jag frågade dom om dom hade ätit det någon gång. Flying Jakob. Hehe men dom tyckte att det lät spännande så vi ska prova idag.


GATOR

Det här är våran gata. Förresten så ser alla gator exakt likadana ut så det är så fruktansvärt förvirrande när man ska memorera vägen. Antar att jag lär mig efter ett tag.


HAVET

Idag var det ju planerat att jag skulle åka till havet med Nicole och Jenny. Vad tror ni händer när jag vaknar? Det är moln över hela himlen och blåser storm typ. Kul. Tänker trotsa det och ta en kaffe vid havet istället.

Ska även gå till shoppingcentret för att köpa en rejäl borste. Mina dreads ska ut, om jag så ska slita av hela håret. Får även passa på att gå förbi gymmet och se vad det kostar osv. Känner inte för att lägga för mycket pengar på gym när jag kan simma, powerwalka och göra övningar från bloggar osv. Har alltid hatat att springa, men tänkte ge det ett försök här eftersom det är ganska platt mark och jag ser mer saker om jag springer istället för att gå. (bra argument va?? Försöker peppa mig själv....)


DREADS

Mitt hår har blivit helt galet på den här veckan. Har ju badat i poolen varje dag och det har satt sina spår. Det är dreads i hela håret och det är tovor i dreadsen. Så jävla tråkigt. Hatar att jag fick det här håret.

Jag saknar mitt "Sverige-hår":


CAMPING

Mike frågade mig förut om jag ville med familjen och några andra och campa den sista helgen i februari. De flesta som känner mig vet att jag inte är ett fan av vildmarken, men det är ju inte så att vi ska sova i ett spindelbo. Vet inte ens om det är i skogen. Det var någonstans norrut, så jag tänkte att jag ska ge det en chans.

Såhär ser förresten city ut på dagen:


THUNDERSTORMS

När det ska komma thuderstorms så ser himlen ut såhär. Var nyss ute på en Powerwalk här i ungefär en timma och möttes av den här himlen. Så sjukt vackert.


MITT RUM

Mitt rum och min utsikt, hehe. Varsågod jesso!


EN VECKA

Nu har en vecka passerat sen jag landade här. Tycker det blir bättre och bättre för varje dag. Jag förstår mer av dialekten, speciellt mammans, men även hela språket. Det blir ju ganska intensivt när man måste prata engelska hela tiden, vad man än ska säga.

Igår var jag iallafall i city för första gången. Sjukt fint på kvällen tycker jag, massa lampor, höghus, människor, barer och massa annat. Jag träffade sju tyska (alla var tyska förutom jag....) tjejer och vi gick och tog en drink på ett ställe med en terrass över stan. Tog dock inga kort, så det får bli till nästa gång.

Just nu sitter jag i soffan och äter lakrits från Ikea. Japp mamma och Lina, ni läste rätt. Idag åkte vi till Ikea. Jag skulle ju egentligen åka till en träff men det var inte så många som skulle komma tillslut så jag bestämde mig för att åka med till Ikea och shoppingcentret igen. Lite senare ska jag bada lite i poolen, ta en promenad och utforska plus skriva lite till morfar.

Ska även ta kort på mitt rum lite senare så ni kan få se, speciellt till jesso då.


MINA SPIDERMANS


2-barns mamma

Idag hittade vi till parken med fotbollsplanen. Andrew tog sin cykel och jag körde Patrick i barnvagnen. När vi kom fram så var det en mamma där med sina tre barn. Hon frågade mig hur jag kunde se så fräsch och lugn ut när jag är 2-barns mamma. Jag blev väldigt chockad för jag har inte tänkt att folk tror att det är mina barn. Tyckte det var en rätt rolig grej ändå, men hon sa att jag hade så fin engelska och likadan som Andrew så hon antog att jag också kom från England. Barnen här pratar för övrigt med alla främlingar dom möter och berättar historier osv. Jag tycker fortfarande att det är lite obehagligt även om han inte är långt ifrån mig.

Klockan är iallafall tolv här och jag har nyss gjort korv och makaroner till barnen. Jag vet inte riktigt vad jag vill ha för lunch, känner mig inte speciellt hungrig så det kanske blir lite fruktsallad. Andrew sa nyss att jag gjorde den bästa maten i hela världen. Känner mig hedrad.


IKEA

Jag och Frances åkte till shoppingcentret här (vi har tydligen många ganska nära, jag visste ej det????) iallafall, så åkte vi förbi Ikea. Och gissa vad som fanns där? Mitt framtida gym! Gym + Ikea = drömmen. Mitt marabou/lösgodis-sug lär väl slå till snart så då har jag ikea. Iallafall, jag köpte rakhyvlar, tops, kuvert, papper och pennor på centrumet. Jag har ju lovat att skriva till morfar eftersom han inte har internet och inte vet vad jag gör här borta.

Idag har vi försökt hitta en ny park. Den med fotbollsplan men det gick ej så bra så vi gick hem igen och åt vindruvor. Till lunch värme vi pannkakorna och åt med sylt. Sedan kollade vi på skönheten och odjuret. Efter det var det dags för Patricks vila. Då passade jag och Andrew på att bada i någon timme eller så. Sedan solade jag lite medan han lekte att han dödade myror med solkräm. 4-åringar nu för tiden har så sjuk fantasi va. Vi var en blandning av kängurus/geckos/tiger idag i poolen och sedan var han min bebis och rullade av soffan och jag märkte inte det för jag skulle ringa "superhero-andrew" för att han skulle rädda bebisen. Jag gjorde som jag blev tillsagd och ifrågasatte inte mixen av djur eller något annat. Det är rätt fascinerade vad dom kan komma på ändå.

Efter det lekte vi med tunnlar och lastbilar. Sedan gjorde jag middag till dom och det var uppskattat även idag. Yey. Efter det var det dags för att göra middag igen, den här gången till oss "vuxna". Det blev spagetti och köttfärssås och det var också uppskattat. Kanske döljer sig en mästerkock i mig?

Imorgon ska jag iallafall jobba 8-6 igen (sammanlagt 50 timmar den här veckan) och efter det ska jag gå och ta en kaffe/drink med en tjej i city.
På lördag är det kaffetime med massa au-pairer i city! Och på söndag ska jag till stranden med en tjej som bor nära mig. Det gäller att utnyttja helgerna här. Jag fyller förresten år om två helger. Åldersångest.


DISNEY

Fan va jag älskar Disney alltså. Vi kollar på Disney-filmer och lyssnar på Disney-musik och jag tror att jag uppskattar det mer än dom. Nu lyssnar vi på "can you feel the love tonight?" och "I just can't wait to be king". Så bra va! Dom leker med sina lastbilar just nu och innan det dansade vi till Disney.

Vi skulle hitta en park med fotbollsplan idag men det gick inte så bra. Hamnade i ett område med hus som slott, perfekta trädgårdar och bilar för miljoner kronor.

Vi ska snart värma pannkakorna från igår och äta med vindruvor och vattenmelon, yum.
Senare ska vi gå till parken som vi hittar till, men det blir efter att Patrick har sovit och jag och Andrew har gjort våra lekar i poolen. Vi ska även öva på alfabetet och att räkna idag för snart börjar skolan igen.


ONSDAG

Nyss dammsugit klart här i huset och innan det plockade jag ordning i lekrummet. Andrew sa att det aldrig hade varit så rent så jag antar att det var bra betyg. Ska snart noppa golvet också men satte mig ner i några minuter för att kolla på cartoons.

Idag har vi tagit vårt dagliga dopp i poolen och lekt valar, hajar och försökt lära oss hur man gör kullerbyttor under vattnet. Vi ska ha en show någon gång nästa vecka så här måste övas.

Det är bara jag och Andrew idag så vi passade på att göra lite avancerad lunch. Pannkakor! Han knäckte äggen och hällde i mjölken och jag hällde i smeten i pannan. Han försökte vända pannkakorna men det var rätt svårt. Goda blev dom iallafall och det är ju huvudsaken!

Vet inte om ni har sett på nyheterna men det brinner tydligen mycket i Australien just nu. Och dom var tvungna att komma på en ny färg för hettan eftersom den som fanns inte var tillräckligt varm. Det jag vill komma fram till är att det är så galet varmt här samtidigt som det ibland kommer stora vindar, så jag är livrädd att det ska börja brinna snart.


PROBLEM

Jag hade tänkt att kolla "svenska hollywooddfruar" imorgon och så skulle jag kolla vilka kanaler som funkar på min telefon. Jag har laddat ner svt play, TV4, TV3 och kanal5, men ingen funkar? Jag vill verkligen kolla på lite svenska program när jag är här, kan någon hjälpa mig?

Jag-kan-inte-missa-Gunilla-Persson


PARKEN


VÄRMEBÖLJA

Nyss gjort lite lunch här på andra sidan jorden. En toast med grönsaker för den äldsta och tonfisksallad för mig. Den lille är fortfarande lite dålig så han ville bara ha yoghurt och en halv banan.
Det är sån otrolig värme här så jag kan bara äta kall mat till lunch. Igår kväll grillade vi snapper, vet inte vilken fisk det är på svenska? Men det var väldigt gott iallafall :) Pappan lagar så sjukt god mat iallafall så vi åt snapper, salsa, oliver och massa annat gott.

Idag har vi badat i poolen imorse och sedan gick vi alla tre till parken. Återigen var det inga andra barn där så dom fick hela lekplatsen för sig själva. Nu sitter vi och kollar på djungelboken 2 , och patrick sover. Jag ska snart stoppa in i diskmaskinen.

Vet förresten inte varför kommentarerna inte publiceras när jag publicerar dom. Så då kan jag inte svara. Men Marie - du kan säkert ordna någon familj som vill ha två extra barn ;)


DET BLIR INTE RIKTIGT SOM MAN TÄNKT SIG

Hallå!
Imorse när vi vaknade så var den yngsta, Patrick, sjuk så Frances stannade hemma från jobbet. Eller hon gick på ett möte i en timma men då låg han bara och sov och jag och Andrew kollade på rapunzel.
Vid ett gick vi till parken. Herrejäklar va varmt det var alltså. Svettades som ett as samtidigt som Andrew cyklade, så det blev lite som en powerwalk.
När vi kom hem från parken så höll vi på att rinna bort av värmen så vi hoppade direkt ner i poolen och stannade där i någon timma.
Fixade middag till honom innan jag "slutade". Här äter barnen ensamma och innan föräldrarna. Så barnen äter vid fem och vi äter vid nio.

Nu funderar jag på att bada i poolen lite mer eller gå ut och se mig omkring. Ska gå på någon fika på lördag, som är arrangerade av någonting som heter "meet-up" tror jag.

Sjuk baby i Sverige-tröja


BEACH

Kom just hem från stranden och restaurangen. Åt grillad fisk med pommes och sallad. Vi åkte runt och kollade på olika stränder och parker så nu vet jag vad vi själv göra imorgon. Jobbar nämligen min första dag imorgon, 7.45-17.45. Tänkte att vi skulle cykla till parken och ha picknick samt leka på lekplatsen. Sedan hem och äta lunch, leka lite och bada i poolen.










KÄNGURU






POOLEN

Kom nyss upp ur poolen. Vi badade i en timma typ och det var 27 grader i vattnet och strålande sol. Händer det här verkligen? Det är januari!
Nu ska jag snart hoppa in i duschen och sedan ska vi åka och äta på Andrews favoritrestaurang vid havet.

Känner lite att jag ger upp det här med kategorier för jag orkar inte begränsa mig i inlägg så jag bara skriver om allt som jag gör. Enjoy.


DAG 1

Passar på att skriva lite medans jag äter lunch. Idag har vi åkt runt lite och dom har visat mig stranden, skolor, vart man går osv. Det viktigaste av allt: jag har sett kängurus!!! Så sjukt att stå fem meter ifrån kängurus som stirrar på en.

Efter lunch ska jag ta ett dopp i poolen. Det regnade lite förut också men annars är det så jäkla varmt. Bränner typ 1000 kalorier om man sitter i solen.

Nu ska jag ta lite solkräm och steka. Hoppas vädret är lika bra i Sverige.


FRAMME

Hej på er.
Klockan är halv sju på morgonen här just nu och jag kan inte sova. Försökte skriva ett inlägg igår innan jag gick och la mig men blogg-appen fungerade inte.

Resan gick helt okej ändå. Tyckte att den från Doha till Perth gick bättre eftersom att det var natt för mig så jag sov i omgångar nästan hela tiden. Resan tog omkring 15 timmar, flygtid alltså men från dörr till dörr ungefär ett dygn.

Igår när jag kom fram så var det så sjukligt varmt och vi grillade lite på utsidan. Åt även vattenmelon vilket jag har saknat. Frukterna är så mycket större och godare här än i Sverige. Killarna fick sina presenter och det uppskattades mycket. Jag frågade även om jag fick lägga upp bilder här på dom och så och det var absolut inga problem för mamman. Hon sa att det var lugnt så länge det inte var smygbilder, haha.

Annars hann vi inte med så mycket igår. Satt och pratade i tre timmar ungefär hur allt det här ska bli, vad vi ska göra och vad jag vill hinna med när jag är här. Vi bestämde lite olika utflykter som vi ska göra, se kängurus och koalabjörnar, besöka något ställe så man kan se hela staden etc. Jag ska även lära mig att köra på andra sidan någon gång nästa vecka.

Idag är det molnigt och det ska tydligen regna imorgon. Vi ska besöka en park idag och ha picknick. Pojkarna ska även visa mig sin skola och dagis.

Känner mig fortfarande jetlaggad och trött men ändå pigg för jag kan inte sova. Pappan sa att det kommer ta ungefär en vecka för mig att vänja mig. Har ju gott om tid på mig.

Nu ska jag upp och klä på mig samt äta lite frukost. Uppdaterar ikväll igen om appen vill samarbeta.


I ÖVERMORGON

Hallå. Har inte skrivit sådär överdrivet mycket och anledningar finns. Jag har packat klart, gjort allting som behövdes göras och sagt hejdå till nästan samtliga av mina vänner samt släkt. Nu när allting är klart så har jag blivit så fruktansvärt nervös. Tänk om jag missar flyget? Tänk om jag inte hinner byta? Tänk om jag inte klarar av att vara ifrån min familj och mina vänner så länge? Antar att det är normalt att känna såhär när man ska bo i ett annat land utan någon man känner. Samtidigt som jag ligger, typ, sömnlös så tänker jag på allt bra som det här året kommer innebära. Jag kommer lära mig så otroligt mycket och tycka att tiden går fort. Jag kommer skaffa mig fler vänner från olika delar av världen. Jag kommer våga mer saker, även om jag känner mig som världens modigaste oftast. Jag ska göra det här. Jag vill göra det här. Snart åker jag. Det känns så overkligt och spännande att jag inte har sådär överdrivet bra ord för att beskriva det. Ville bara skriva ner lite hur jag känner mig innan resan. I övermorgon bär det av. Jisses.