PATRICKS MINNE ÄR HELT SJUKT

Jag brukar göra spagetti och köttfärssås ganska ofta. Så sa jag för två veckor sen att det hette köttfärssås på svenska. Så kom han till köket nu och sa: what are you making?
Så visade jag för jag skulle se vad han sa. Så kollar han på maten och säger: KÖTTFÄRSSÅS.

Underbara unge.


TISDAGS

I tisdags var jag i stan med Louise och Elon. Han hade aldrig sett staden så vi visade honom lite. Hamnade även på WA:s museum och art galleriet. Vi hittade även en butik som börjat sälja julpynt. Sedan på kvällen gick jag och Johanna på bio. Vi såg en film med Alexander Skarsgård i. Bra film och hans medverkande gjorde den ännu bättre.


SKYPADE MED SAGA IGÅR

Såhär såg det ut:


FRÅGA

Jag köpte mina flygbiljetter på Qatar Airlines. Rekommenderar verkligen dom! Bra mat (för en som hatar flygplansmat), egen skärm, massa filmer, bra service och allt. Jag köpte mina biljetter två veckor innan jag skulle åka typ för jag ville skjuta fram hemdatumet så mycket som möjligt. Först var det tänkt att jag skulle åka hem den 22:e november men sen ändrade vi det en månad och det kostade runt 700 kronor att byta datum.
Det är så värt att köpa t&r för jag betalade 10 000 för båda biljetterna tillsammans samtidigt som mina vänner här betalade runt 7000 för en biljett.


ATT BLI AU PAIR

Får ibland frågor och funderingar här som ni vet. Många tror att det är jättesvårt att åka som au pair. Det trodde jag med innan jag började läsa på hur man gjorde. När jag skulle bli au pair så hittade jag inga au pair bloggar i Australien typ. Nu har ni sån tur så jag ska förklara hur lätt det är och hur det går till:
1. Gör ett konto på en au pair sida. Jag använde au pair world.
2. Gör din personliga sida och börja matcha med familjer som du tycker verkar intressanta.
3. Skaffa ett Skype konto.
4. Ge ut ditt Skype konto när du pratat med en familj och ni båda är intresserade.
5. Skypa! Ni behöver absolut inte gilla den första familjen. Ni behöver inte ens gilla den tionde familjen. Jag skypade med ett flertal familjer innan jag hittade rätt.
6. Börja planera. När kan jag komma? Ska jag resa efteråt? Hur ser reglerna ut med visum? Vad behöver jag för försäkring? Osv osv.
7. Skaffa visum! För att åka till Australien behöver du ett Working holiday visa. Det håller i ett år men du får vara hos samma arbetsgivare i sex månader.
8. Skaffa försäkring! Jag har en au pair försäkring från Länsförsäkringar som går över till en reseförsäkring när jag börjar resa.
9. Köp en biljett! Många sa till mig innan att jag behövde en returbiljett så det rekommenderar jag. Jag hade dock en öppen biljett så jag kunde byta datum.
10. Börja packa och flyg iväääg!


DAGEN

Idag har jag:
- sökt jobb i Sverige i januari
- bett min värdpappa om en referens
- fått svar om jobb
- skrivit ett långt inlägg på bloggen som raderades
- blev arg av överstående
- skypat med farmor

Effektiv dag


Aug. 26, 2013


AT THE CEMETERY








Conversation

Andrew: what's your favourite colour?
Jag: blue.
Andrew: what's your favourite animal?
Jag: cat.
Andrew: what's your favourite sport?
Jag: football.
Jag: why?
Andrew: I'm just trying to make a joke.


HELG

Igår var vi ute, kom hem vid tre och somnade kvart i fyra vilket gjorde dagen till en otroligt trött dag. Jag och Johanna åkte ändå till nandos och jag åt världens godaste kycklingsallad. Sedan gick vi och köpte lite nödvändigheter, gjorde choklad fondue med jordgubbar, ananas och banan. Så sjukt gott och det slutade att vi låg raklånga på golvet och gjorde matkoma övningar. Jättetrevlig dag verkligen. Imorgon ska jag passa barnen 8.30-10 och efter det ska jag och Johanna ta bilen till karrakattas kyrkogård. Vi var där för jättelänge sen och letade efter Heath ledgers grav men hittade den inte. Nu har vi så lite tid kvar i Perth att det är dags.


VÅR


ENSAMTID MED ANDREW

Idag klockan halv tre så hämtade föräldrarna Patrick för dom skulle på någon kontroll på sjukhuset.
Så jag hämtade Andrew och vi har inte kommit så långt än till soffan typ. Hur mycket jag än älskar mina dagar med Patrick så är det skönt att vara själv med Andrew ibland. Ha "normala" konversationer eller iallafall förstå svaret man får när man frågar något. Han berättar saker och frågar så roligt. Jag hade mina hörlurar hängda runt halsen och så frågade han: did you run here of what?
Lät så roligt när han sa det. Man kan tydligen inte ha hörlurar om man inte springer.
Mammorna på skolan frågade hur länge jag har kvar och jag var på väg att säga sex veckor. Så kom jag på att det bara är två arbetsveckor kvar. Usch och fy. Fast ändå längtar jag efter att resa.


VARDAG

Idag är det torsdag och det innebär en vanlig dag igen. Hade bilen så gick fort att lämna Andrew.
Snart ska och patty till Ikea och träffa Louise. Han har gått runt och sagt "Ikea", "mestballs" och "Lollo" hela morgonen så det ska nog bli roligt.
Imorgon ska jag ut med Emma och Johanna.
Skypade med Nathalie igår och det är mindre än tre veckor kvar. Vi har räknat ner från dagen jag åkte vilket är mer runt 230 dagar. Ser fram emot den här resan och det ska bli så fruktansvärt roligt, minnesvärt och lärorikt.


TISDAG

Förlåt att jag är så dålig på att uppdatera. Börjar bli så sjukligt trött på att skriva på touch. Antingen mobilen eller surfplattan.

Idag har jag iallafall varit med Louise och Emma i stan. Sjukt fint väder så vi åt lunch i en park i stan, vandrade omkring, tog kort, låg på gräset, drack te, gick till ambassaden (äntligen har jag mitt visum till BALI!!!!!!!), ätit thaimat till middag. Nu är jag hemma och här är några bilder:


I LOVE IT

Berättade en sak för Emma igår och avslutade med "but I don't care" så börjar Patrick sjunga: I don't care, I love it.
Alltså, så hysteriskt roligt. En 2-åring sjunger på icona pop. Frances berättade att han hade suttit och sjungit den i bilen idag också.


FYFAN

När vi hämtade Andrew förut så var det sol i 10 minuter sedan började det spöregna. Hade inget paraply eller skydd till vagnen. Bra gjort. När jag kommer fram till skolan så kollar mammorna på mig som om jag är ett ufo. En av dom säger: det blir en snabb promenad hem sedan. OM DU VET OM ATT DET REGNAR VARFÖR SÄGER DU INTE ATT DU KAN KÖRA OSS HEM? Tänkte mitt undermedvetna. Mitt yttre log men var så irriterad att jag bet sönder käken typ.
När Andrew väl slutar så haglar det och blåser sjukaste stormen. Vi fick låna två paraplyn på skolan. Det blåste så sjukt mycket att jag petade det rakt i mitt öga. Sedan kändes det som att någon piskade mig i ansiktet med nitar typ. Och mina bakben kändes som is och det gjorde så ont.
Jävla vecka alltså.


IGÅR

Fina vän
Kommer sakna dig och våra tisdagar så mycket.


ROADTRIP




















































LITE INTERVALLER

Av gråt och skratt.
Bilderna är tagna med två minuters mellanrum typ. Har verkligen lärt mig hur barn kan ändra humör snabbt och har lärt mig att uppskatta de glada stunderna. Hemma kunde jag tänka "men få tyst på ditt barn" om man var på bussen till exempel. Kan tala om att det inte alltid är det lättaste. Patrick brukar inte skrika när vi är ute men ibland får han ett anfall och då spelar det ingen roll vad man säger, gör, sjunger osv. Tänk på det nästa gång ni skriver om oansvariga och dåliga föräldrar på Facebook. Experten talar och säger att det inte alltid är lätt.
Annars så gör vi inte så mycket. Patrick sitter och käkar och jag stirrar lite på honom. Vi har busat jättemycket idag och han har skrattat så han kiknar. Jag kittlar honom och han skrattar ihjäl sig. Frågar vem som är bäst och han säger mitt namn. Sen efter en stund säger han: Patrick/Johanna/Emma is the best och kollar på mig och ler.
Sen brukar vi leka baby också. Där antingen jag eller han är mamman och den andra är bebisen. Bebisen gråter och säger "mama" och mamman ger mat, rapar, ger dricka, nattar, sjunger visor och så vidare.

Nu ska jag dammsuga och lyssna på musik medans han har sin sömn.


KOMMER SAKNA

1. Patrick plockar blommor.
2. Kommer springande: Saaaaara. Patty picked flowers, alright?
3. Jag tar upp min mobil. "Sara take photo?"


Åh min fina prins


LITEN PAUS

Har inte haft så mycket att skriva om. Så jag har låtit bli haha.
Igår vad jag och Johanna på bio. Vi såg "the heat", se den! Den var så himla rolig och bra.

På lördag åker jag, Louise, Johanna och Emma på roadtrip. Så roligt ska det bli. Vi ska åka till the pinnacles och på vägen sandboarda och så. Vi kommer dock hem på lördagkväll men det ska ändå bli roligt att komma iväg lite.

Annars är det inte så mycket som händer om jag ska vara ärlig. För det mesta regnar det men ibland är det 25 grader och sol dagar. Påminner väldigt mycket om svensk sommar här nu.


PERTH

Fantastiskt underbart vackra stad. ♥








VILKA ÄR NI?

Just nu händer inte så speciellt mycket i livet. Så tänkte att ni kan berätta vilka ni är som läser? Jag vet typ tio stycken av er och ni är betydligt mer än så. Jag vill veta vilka som lever i det tysta. (okej, låter dramatiskt).

Vilka är ni? Beräääätta!


HALLÅ

Lite vad som har hänt sen sist:
- träffat Louise i tisdags
- vi fixade våra naglar väldigt spontant
- varit på "before midnight" på bio. I särklass den sämsta filmen jag någonsin sett. Utan konkurrens.
- städat mitt rum, fixat mina kläder och fixat mig själv
- ätit froyo