EMMA 21

Nyss avklarat en god middag med hostisarna. Fisk och sallad med vin. Gotti.
Kom hem idag vid fyra från Emma. Hade en jätterolig kväll igår med massa skratt och roligheter. Vi åt pizza på en restaurang och sedan gick vi till en irländsk pub och senare till ett dansställe. Ballonger, snygg bartender och lite alkohol senare åkte vi hem vid 3. Imorgon är det en ny vecka igen och tio veckor kvar tills Nathalie kommer hit. Måste snart börja skissa på plankatet.


HALVTID

Det här inlägget skulle komma upp igår. Men avslutade det aldrig och kollade på "this is 40" istället med värdföräldrarna.
Nu sitter jag och slappar till halv ett för då ska jag dammsuga och moppa. Patrick sover och vi har varit och lekt på en lekplats i ett shoppingcenter och köpt en present till Emma som fyller 21 till helgen. Juste, det är ju helg ikväll, men hon fyller imon.

Det jag menade med halvtid igår var att jag har varit borta från hemmet halva tiden nu. Jag hade tänkt att göra en lista på vad jag har gjort och vad jag har kvar i den här staden. Men det får bli till att jag har varit här i sex månader så jag kan fila lite på listan.
Ha det bra så länge, hej svejs.


BALI? GILI? LOMBOK?

Någon av mina läsare som har varit på något av dessa resemål? Hade varit kul med lite tips på allt möjligt. Mat/boende/upplevelser osv. Tipsa tipsa!


77 DAGAR

Tills Nathalie kommer hit. Det är ju typ två månader. Jisses. Iallafall, det jag ville komma fram till är att jag gjorde ett fotoalbum till familjen häromdagen på photobox. Har aldrig provat den sidan innan men eftersom att dom har kontor överallt så tänkte jag att det passade bra. Lägger upp resultatet här när jag får dom. Eller kanske när jag har gett det till dom så dom inte kollar.


Midsommar

- lunch på Ikea
- gjorde i ordning oss hos mig
- Nachos med tillbehör till middag
- utgång

Hade så roligt. Här kommer lite bilder:


HELG

Helg igen och den här veckan har gått långsamt. Kanske för att jag har sett fram emot helgen och nu är den äntligen här.

Tänkte berätta lite vad jag gjort:
Onsdag: träffade Emma i stan, köpte ballerina skor tills på lördag för jag kan tydligen inte ha mina converse enligt min värdmamma. Haha. Gick runt och pratade lite, åkte till Ikea, Emma åt lunch där och så. I tisdags sa jag till Johanna att jag inte hade fått brev på länge. Så när jag kom hem i onsdags så hade jag det. Blev så himla glad, älskar brev.

Torsdags:
Igår var en vanlig torsdag. Mike frågade om dom kunde gå ut och äta middag. Så snäll som jag är så sa jag att dom kunde det om han fixade middag till mig. Hehe. Han "slängde ihop" på tio minuter, världens godaste pastarätt typ med pasta, bacon, tomatsås, soltorkade tomater, oliver osv. Så himla smarrigt.

Fredag:
Idag har vi lämnat av föräldrarna vid flygplatsen. Det var lite jobbigt att ta sig därifrån och jag körde fel väg men kom ändå hem. Dom sa att Patrick nog skulle börja gråta så dom gav mig pengar till att ta med han till McDonalds. Det fungerade. Nu ligger han och sussar och jag vet inte vad jag ska göra. Egentligen städa, men orkar inte.


6 MÅNADER KVAR...

...på det här äventyret.
Om 6 månader går jag och Nathalie ut med varsin rygga i Köpenhamn. Troligtvis kolsvarta, trötta och lite gott smutsiga.
Vi kommer ha sett, känt, luktat på så många olika och konstiga saker.
Sedan jag kom hit så har jag längtat hem en gång. Riktigt mycket och då tänkte jag vad gör jag här och så vidare. Bör tilläggas att jag var magsjuk och inte fann mening med livet överhuvudtaget typ. Annars så känner jag att det här är så rätt. Jag är så glad att jag tog chansen, att dom valde mig, att jag valde dom.


MÅNDAG IGEN

Jag är sämst på att uppdatera på helgerna. I fredags hämtade vi Emma på tågstation, jobbade fortfarande men det gjorde inte så mycket. Städade lite, var på Ikea, lagade mat osv. Sedan kom frances hem och jag och Emma gjorde i ordning oss och drack vin på mitt rum haha. Sedan åkte vi till tågstationen och drack vin där också. Efter det åkte vi till ett uteställe och träffade Jenny och några av hennes vänner. Vi åkte hem vid 2 typ och träffade två irländare på tågstationen som sjöng fotbollssånger och lärde oss det riktiga språket i Irland som jag inte kommer ihåg vad det heter nu bara för det.

I lördags åkte Emma hem och jag skulle ha barnen 1-6. Vi kollade på tv, lekte lite och jag fixade middag. Dom timmarna gick sjukt fort faktiskt. Vid sju kom många av mikes släktingar. Mikes syster gifte sig i England så dom livestreamade från där. Prästen sa till och med: vi har även gäster här idag som befinner sig i Australien. Haha, dagens teknik.

Igår träffade jag Jenny för vad jag trodde var sista gången. Men råkade glömma usb-minnet till henne så hon kommer hit en sista gång idag vid lunchtid. Hon åker ju hem på onsdag.


AU PAIRER I PERTH

Fick en fråga från Sara som ni kan läsa här nere.
Det finns sjukt många au pairer här. Från alla länder du kan tänka dig. Om du vill ha svenska kompisar så finns det gott om dom också. Det finns flertal Facebook grupper som "au pairs in Perth", "svenska au pairer i Perth" osv. Min familj ska även dom ha en ny svensk au pair i september.
Jag skrev iallafall vilket område jag skulle bo i innan jag åkte hit på Facebook gruppen och fick nummer och sånt så då hörde jag av mig när jag kom fram. Alla är ju i samma sits typ och Facebook är grymt. Haha hoppas det är svar på din fråga!:)


FÖRKYLD

Jisses va förkyld jag är. Och har svinont i halsen också. Inte så jätteroligt. Idag har vi inte gjort någonting typ. Lämnat Andrew på skolan och sedan gått parkvägen hem så Patrick fick springa lite (nej han är inte en hund). Sedan gick vi hem och kollade bananer i pyjamas. Sedan kröp han upp där jag satt och frågade om han fick ha lite filt. Förstod vad som pågick och hade rätt. 2 sekunder senare så sussar han. Min plutt har lite sömn att ta igen så han sover fortfarande. Snart blir det sen lunch och hämta Andrew igen. Rutiner.


FIN

Jag går inte isär när jag går med dig


OJ

Jag har visst varit lite upptagen på senaste.
I lördags var jag hemma hos Louise och hade jätteroligt. Massa nya folk och annat. Somnade väl runt fem så söndagen bestod av att ligga i min säng hela dagen. Fy va trött jag var.
I lördags morse åkte Patrick in akut till sjukhuset för att han hade Andningssvårigheter. Igår hämtade Mike dom dock. Hade Andrew väldigt länge igår för att båda föräldrarna ville vara på sjukhuset. Det kan man ju ändå förstå.
Imorgon skulle jag egentligen träffa Jenny men det ska bli storm och ösregn så hon undra om jag ville åka till kings park istället på söndag.
Nu ska jag snart dra mig in till stan för att möta Louise. Jag ska få min laddare som jag glömde i lördags. Så har inga batteri på mobilen. Livet.


HELG

Nu är det helg igen och nu är det helg igen. Det är typ helg hela tiden tycker jag. Igår var jag barnvakt och Johanna var här med jordgubbar och annat gott. Skypade med familjen hemma sen också.
Idag ska jag äta frozen yogurt för första gången på länge. Köpa lite alkohol och diverse. Det är så skönt att kunna gå på "systemet" här och handla sin egen alkohol. Senare ska jag iväg till Louise och jag ska sova där. Imorgon ska jag träffa Jenny. Snart åker hon och jag har konstant ont i magen när jag tänker på det.
Nu ska jag borsta håret. Tjohej.


NATIONALDAGEN

Igår var det natipnaldagen och min värdpappas födelsedag. Jag och Patrick började dagen med att lämna Andrew och gå hem en annan väg. Var jättefint väder så vi gick genom parken och diskuterade livets problem typ.
Sedan åkte vi till Ikea och åt köttbullar (nationaldagen hallå?!) och Patrick sov i hans vagn.
Sedan när vi kom hem så gjorde vi inte så mycket utöver det vanliga. På kvällen åt vi tårta och firade Mike lite.

Nu sitter vi och äter kex och kollar Teletubbies. Snart ska vi åka och posta ett paket och jag ska köpa snacks för ikväll. Ska vara barnvakt då dom ska iväg och fira Mike.


Lite prat

Här kommer min snutt. Älskar när han säger "I don't know" och gestikulerar med armarna.


FRÅGA

Fick en liten fråga av min faster vad jag saknar mest av materiella ting. Just i skivande stund så är jag inte sugen på något och vanligtvis brukar Ikea kunna rädda mig. Men lite saker som jag brukar saknar:
1. Räkor & kräftor.
2. Dipp till chips.
3. Marabou.
4. Mikados sushi.
5. Lösgodis. (det som inte finns på Ikea.)


5 MÅNADER

5 månader i detta underbara land.
5 månader som jag aldrig ångrat.
5 månader som jag är stolt över.
5 månader av glädje, skratt, strand, sol, regn, promenader, jobb, football, Ikea, froyo, roadtripar, snapchat, ensamhet, nya vänner, shopping, kings park, Skype, brev, paket, vänstertrafik, ansvar, kärlek.
5 månader som jag aldrig kommer glömma.


SKILLNAD

Här har ni skillnaden på mitt hår när jag klippte av det. Och hur det ser ut idag. Det är fortfarande ganska kort där bak dock men nu vågar jag visa mig utan tofs.


HELGEN

Hej. Idag är det public holiday i WA. Det betyder att jag är ledig men tog Andrew till parken så föräldrarna kunde städa lite för vi har en sån kontroll grej på onsdag. Vi lekte lite och han sa att han skulle hämta hit min familj så jag slapp åka hem. Söte.
Sedan åkte vi till hillarys och åt lunch alla fyra. Patrick är på en farm idag med några av föräldrarnas kompisar för jag, Mike och frances ska gå på AFL. Australian football. Ska bli så himla skoj.

I fredags efter jobbet åkte jag hem till Emma. Hon hämtade mig vid stationen och vi åt mat, drack vin, åt oreos, pratade, spelade stress, lyssnade på musik i myskläder. Hade seriöst träningsvärk i kinderna och magen dagen efter för vi skrattade så mycket. I lördags åkte vi till kings park (det tog 2 timmar dit, hon bor mitt i ingenstans men ändå perfekt för hon bor vid stranden). Vi pratade genom en mur, åt chips med mera. Sedan åkte jag hem och frös ihjäl. Dumma land. Ska ha dubbla byxor ikväll på fotbollen förövrigt. Sover i min onepiece, duntäcke, filt och element. Plus mina fina tofflor. Det är runt 2 grader på natten utomhus och dessa hus är värdelösa på isolering så man fryser fan ihjäl. Och vintern har precis börjat. På dagarna är det fint dock och man kan nästan gå i shorts och det är sverigeväder.
Nu ska jag göra i ordning mig. Skriver när jag skriver.