MARDRÖMSSTART

Fy vilken mardrömsstart på den här veckan. Började med att det spöregnade när vi kommit 200 meter från huset. Hade inget paraply för det låg i bilen som Mike hade.
När vi väl kom hem var jag pisseblöt och Patrick lite blöt för jag hann sätta på ett skydd ganska fort.
Skulle gå och lägga kläderna i torkaren. Kommer tillbaka och sätter Patrick i knät och vi kollar bananer i pyjamas. Tror ni inte då att han har gjort världshistoriens äckligaste blöja? Och rullat runt på golvet och suttit i mitt knä?? Fyfan. Av med alla kläder, in i duschen, Patrick gråter, ut ur duschen, Patrick kissar på golvet och på sin morgonrock, in i duschen igen, gråta lite, ut ur duschen, skölja av kläder, tvätta kläder, tvätta golv. Etc. Etc.
10 minuter senare somnade Patrick. Han är alltid väldigt trött på måndagar. Så tänkte att han får sova innan lunch istället. Det var en omöjlighet att hålla honom vaken.


BATMAN


HOS JOHANNA

Sitter hos Johanna för jag gästade henne då hon är barnvakt. Jag hade till och med choklad med mig som den snälla vän jag är. Med kokossmak. 
 
Jag skriver på hennes dator för jag har ingen dator med mig hit så jag passar på att norpa på hennes när jag väl är här. Johannas katt sitter och stirrar och har stora ögon så tror det betyder att hon ska käka upp mig. 
 
Igår var jag och Emma ute på en pub/par/klubb grej. Många konstiga människor och många roliga människor. Vi åkte hem vid halv tre och idag har jag bara sovit, ätit frozen yogurt och slappat runt. 
 
Nu ska jag och Johanna kolla på en film. Vet ej vilken dock. Skriver mer imorgon!

KONVERSATION IGÅR

Jag: jag är en poet.
Emma: va??
Jag: ja en sån som predikar.
Emma: profet menar du?

*skrattar ihjäl oss i typ en halvtimma*


DYNAMIT HARRY

Med extra snor.


20 ARBETSDAGAR KVAR

Den här dagen börjar gå mot sitt slut. Patrick sitter och äter sen lunch och jag ska moppa golven när han är klar.
Idag har vi varit på biblioteket och lyssnat på lite sagor och träffat andra barn. Patrick var jättetyst och snäll för jag sa att man var tvungen att vara tyst där och det verkade som han förstod. Skrev även ut biljetterna till och från Bali för ska söka visum på tisdag.

Jag har även hunnit med att städa lite idag. Ikväll ska jag och Johanna och äta froyo. Vi måste ju passa på nu innan vi lämnar Perth.

Annars är det inte så mycket som händer faktiskt. Är fortfarande kallt som satan och jag längtar efter de varma dagarna. Med den här dagen var det 20 arbetsdagar kvar. Känns så lite.


PERTH ZOO

Några bilder från när jag och Emma var på zoo:t med barnen.




















KOMMER SAKNA DETTA SÅ MYCKET








LOUISE OCH SARA DAG

Är på tisdagar. Jag och Louise är båda lediga på tisdagar och vi har setts i princip alla tisdagar känns det som haha. Igår var inget undantag så vi träffades i stan, strosade runt, drack mjölkte, åkte till kings park och kollade kvällstid, åt lite mat och umgicks. Nu har jag bara sex tisdagar kvar. Känns så konstigt och alldeles för lite.


SÅN LÄTTNAD

Ringde nyss den indonesiska ambassaden i Perth. Jag och Nathalie ska ju till Bali i 31 dagar och det visumet som man fixar där håller bara i 30 dagar. Sån otur. Så jag har haft ont i magen hur länge som helst. Men när hon sa sakerna som jag skulle ha med mig så blev jag lättad. Ska dit på tisdag och fixa det så tar det fem dagar.
Nu känner jag mig lite mer redo för att se världen.


200 dagar

Känns som tiden flyger iväg. Så mycket jag gjort, sett och upplevt. Så mycket som är kvar.


WILDLIFE PARK








































































BÄSTA HELGEN

Har inte skrivit på ett tag för jag har varit upptagen och min app har inte fungerat. Tänkte berätta om en av de bästa helgerna här. Bilderna är dock på plattan så får lägga ut dom ikväll.

Fredag:
Gjorde i ordning matsäck och stack till zoo:t med barnen och Emma. Gick runt där och kollade på djuren. Lyckliga barn är alltid kul.
På kvällen gjorde vi i ordning oss och åkte till stan. Träffade Johanna och en "ny" svensk au pair som heter Malin. Hon är inte ny egentligen, har bara inte träffat henne innan. Vi åt thaimat och gick sedan ut.

Lördag:
Gick upp halv nio för jag skulle vara barnvakt i några timmar.
Vid tolv åkte jag, Emma och Johanna till en wildlife park ganska nära här. Klappade koalor, känguru, wombat etc. Höll även en orm, en pyton någonting. (finns bildbevis). Vi matade känguruerna också och det fanns små bebisar som var jättegulliga.
Det fanns en ganska stor vit känguru som tog all mat i min hand och sedan fortsatte gå efter mig. Jag hade ingen mat kvar så jag sträckte bara ut händerna. Då ställde den sig upp ordentligt och var lika lång som mig. Blev lite rädd efter det, aningen obehagligt.
Efter det åkte vi och kollade på solnedgången och spådde i sanden. Jättefin solnedgång och det var ett tag sen vi var där så det var kul.

Söndag:
Igår hade jag lite sovmorgon och sedan tog jag bilen till Louise. Vi åkte vidare till Fremantle. Åt mat vid havet, hade panik över fiskmåsar, gick runt och kollade på sånna saker som man måste se där. Såg fängelset och minnesstaty.
Sedan gick vi på marknaden som är varje helg där. Sjukt mycket folk men ändå mysigt. Efter det gick vi ner till floden (det borde vara en flod eftersom det heter river, men det känns mer som en kanal typ). Vi bestämde oss för att ta bilen till ett ställe där man kan se delfiner. Vi såg inga dock, sån otur. Men vi hittade en grej där man kunde balansera ut under bron för att komma till en plattform. (se bild, är sämst på att förklara). Louise var jätterädd och jag tyckte det var lite obehagligt när brädorna var lite lösa och om man kollade ner för vattnet var mörkt då solen höll på att gå ner. Efter det köpte vi glass och åkte hem till Louise ett tag.

Det blev ett långt inlägg på en lång och rolig helg. Idag är det måndag och vi gör ingenting typ. Ska gå och köpa bröd sen och gå till parken. Annars är det en rätt tråkig dag. Det blåser ute och barnen är rätt trötta.


FRÅGA FRÅN JOHANNA

Hej :) tack så mycket!
Jag har ingen erfarenhet av barntimmar för jag åker privat så det behövdes aldrig. Jag skulle väl tro att barnpassning, dagisjobb, syskon/kusiner är en bra grej att satsa på. Tror ändå att det är ganska lätt att få ihop 200 timmar om man har någon liten släkting så det blir nog inga problem.
Jag gick samhällsvetenskap med inriktning journalistik/media :)


SKÄMT?

Trodde det var ett skämt när jag vaknade imorse:


THE BEACH HOUSE

Nu var det ett tag sen jag skrev. På mina lediga dagar gjorde jag inte så mycket. Gick på "the lone ranger" med Johanna. Helt okej film och Johnny Depp gjorde den sevärd ändå.

Idag har jag och barnen varit på strandhuset. Fin översättning. Det är iallafall som lek och buslandet som finns hemma i Sverige. Förstår ni hur nervös och hetsig jag var? Hatar när andra barn är elaka (ja det finns elaka barn) och kastar bollar, sparkas, knuffas och så vidare. Andrew sprang runt där inne själv vilket jag var stressad över medan jag gick efter Patrick överallt. Fyra timmar av klättrande, hoppande i hoppborgar, cyklande, vara i bollhavet, åka bilar, rida på en häst, åka slide (vet inte hur det stavas på svenska.), klättra och så vidare, så åt vi lunch. Så skönt att sätta sig ner efter allt. Det var jättekul för barnen men inte så kul för mig. Patrick somnade i bilen hem och ligger nu och sover. Jag och Andrew kollar på tv. Gött.
Imorgon ska vi till zoo:t med Emma. Ska bli trevligt och då ska kameran med. Den var inte med idag och jag hade ändå inte haft tid att ta kort.


Cause maybe you are loveable and maybe you are my snowflake

Ligger i sängen och kollar på youtube klipp med Ed Sheeran. Har seriöst aldrig hört en så perfekt röst i hela mitt liv och jag blir helt känslosam när jag ser honom. Han är så oerhört kreativ och talangfull så jag inte vet vart jag ska ta vägen typ.

Idag har jag haft barnen och vi har varit i parken med Katie och Johanna. Vi lekte lite i lekrummet och Andrew frågade mig ovanligt många frågor idag. Vet inte ens vad jag ska svara på en tiondel av alla. Ska börja skriva ner alla i anteckningar så ska jag visa er haha. Överdriver alltså inte och börjar fundera på vad som går runt i 5-åringarnas hjärnor.

På kvällen åkte jag och Johanna till san churro. Vi åt någon glassgrej med banan och choklad typ. Så gott var det! Imorgon skulle jag egentligen träffat Louise i stan men dom bygger om hela tågstationen så man kan inte komma in till stan utan att byta hundra gånger typ. Orkar inte. Ska iallafall gå på bio med Johanna på kvällen då hon fick det av mig i födelsedagspresent. Roligt, jag vet. Annars blir det väl det vanliga, kolla lite serier, duscha och fräscha upp mig lite, städa mitt rum och tvätta min tvätt.


HEHE

En fråga utan namn skulle det ju givetvis stå. Men nu såg jag att det stod namn, ip adress och bloggadress så jag vet vem det var som frågade. Haha, förvirrad är jag.


FRÅGA

Fick en person utan namn haha. Men ska svara iallafall :)
Jag gick in på immu.gov.au (rätt säker på att det är så det är annars sök visa Australia på Google). Sök inte på någon annan sida än denna.
Där ska man fylla i en väldans massa papper med tusen frågor. Sjukt viktigt att man skriver rätt bokstäver och siffror så slarva inte. Sedan får man frågor om frågor de senaste sex månaderna och om du inte har haft något problem så är risken väldigt liten att du behöver göra något. Vanligtvis så godkänns visumen per automatik men vissa kollas slumpmässigt och då finns det väl en risk att du måste bevisa. Men risken är minimal, bara svara ärligt på alla frågor så blir det bra!


AUPAIR PROBLEMS


JOHANNAS FÖDELSEDAG

Vi var ute och åt middag och på någon pub typ. Tog lite bilder:


FAVORITGREJ EFTER SOVSTUND

Trycka ansiktet mot min haka och händerna på mina kinder. Skratta lite åt sig själv.


WORKING EIGHT TO SIX, WHAT À WAY TO MAKE A LIVING

Är det så låten går? Nja inte riktigt va men så jobbar jag idag och imorgon iallafall. Imorgon ska jag vara barnvakt på kvällen för dom ska ut. Tror det är bröllopsdag, är inte riktigt säker dock.
Helt sjukt att det redan är juli dock. Vad hände där? Halva året har ju gått. Det kanske bara är jag men det här året har gått rysligt fort. Känns som förra månaden jag stod i Lerum och firade in det nya året. Om mindre än två månader är Nathalie här, känns overkligt när jag kollade på nedräknaren att det är mindre än 100 dagar kvar till Nya Zeeland. Vi har bokat alla flyg nu och det känns som en sten lyft från axlarna. Nu ska vi boka första natten på Bali och sedan bokar vi när vi är där.
Nu blandar jag lite vardagligt snack och reseplaner i inlägg men det gillar vi.
Jag känner mig lite som en hemmafru idag för klockan var inte ens nio när jag startade första tvätten, bytte barnens lakan och nu har jag städat vårt badrum. Bara toaletten, golven och disken kvar. Funderar om jag ska ta det idag eller imorgon. Vi ska iallafall ta oss en tur till parken senare när det blivit lite varmare och soligt för det är blött på marken och kyligt.
Vaknade även upp med öppna ögon idag. Hallelujah. Men har fortfarande lock för öronen och är megaförkyld men det går framåt. Skuttar av glädje.


En bild från när jag stod vi busshållsplatsen häromdagen. Så kommer det en man och stället sig såhär långt bort. Trodde uttrycket var "waiting for the bus like a swede" men dom är lika illa här.


JAHA

Igår var jag och köpte andra värktabletter och åt köttbullar med Johanna. Mina ögon var helt okej men hade lock för öronen och förkylning och sånt.
Igår när jag somnade var mina ögon fortfarande helt okej och såg ut som bilden här nere. (understa bilden). När jag vaknar upp så är ögonen helt stängda och klistrade och kände att jag tappade hoppet lite. Det är så jobbigt när det handlar om ögonen. Men så tvättade jag dom och la i droppar och tre timmar senare såg dom ut som igårkväll igen. Mitt lock på örat är fortfarande kvar och det gör ganska ont. Ska snart gå till coles och handla tops och glass.
Annars har dagen spenderats med flera koppar te, gårdags avsnitt av "allsång på Skansen" och Håkan Hellströms egna timme. Åh, han är så bra.
Nu ska jag duscha och bege mig till coles iallafall. Hoppas ni har det bra där hemma, eller vart i världen ni befinner er. Ciao,


SJUKARE ÄN SJUKAST

Aldrig varit såhär sjuk. Kan iallafall inte komma ihåg det men detta kommer jag komma ihåg länge.
I fredags var vi ute och mitt öga började bli rött. Vaknade upp i lördags med ögat ihopklistrat. Åkte och köpte droppar och gjorde det varannan timma.
I söndags var det dags för det andra ögat också. Så vaknade med båda ögonen stängda.
Har även haft den sjukaste förkylningen och så ont i halsen att jag inte ens kan svälja utan att det känns som att det brinner i min hals.
Men som grädden på moset, pricken över i:et och så vidare så har jag idag fått öroninflammation. Ja, varför inte ta allt på samma gång. Fick det inatt och vaknade hela tiden. Obeskrivlig smärta. Så nu följer jag råden på internet och sitter raklång, tagit tabletter och ska vänta tills det släpper. Känns som ett lock för örat fast tusen gånger värre.


VAKNA UPP SÅHÄR

Anledningen till att jag inte orkar skriva något:


MY SUNSHINE

Sex månader i Australien idag. Vart tog tiden vägen?


Vad jag....

VANT MIG VID EFTER SEX MÅNADER....
.... Att Patrick dreglar när han kollar på tv, gärna över hela mig
.... Att trampa på en leksak
.... Att få en miljon frågor om dagen
.... Att prata engelska hela tiden
.... Bebisspråk
.... Snor, byta blöja, spya, dregel
.... Att folk antar att jag är mamman
.... Att bo hos "främlingar"
.... Hur man underhållet barn lättast
.... Sjungande 2-åring som bara sjunger 2 meningar i en sång. I 8 timmar.

INTE VANT MIG VID EFTER SEX MÅNADER....
.... Barnskrik mitt i natten eller på morgonen
.... Smärtan efter att ha trampat på en lego bit. (!!!!)
.... Att jag ska åka härifrån
.... Att jag bor inte bor i Sverige längre
.... Hur barn tänker i vissa situationer

Lite roliga tankar jag har haft nu. Föräldrarna är sena så jag slog på tv:n och skrev det här.


Konversation

P: I eat your näsa
S: oh no, you didn't!
P: your näsa is yummie in my tummy
S: I eat your näsa
P: Open your mun. Give it back pleaaaase *börjar nästan gråta*
S: here you go.
P: thanks for giving me my näsa.

1 minut senare
P: I have four pineapples?
S: huh?
P: I love you.
S: what do you want?
P: pineapples.

P: TICKLE TICKLE
S: are you tired?
P: pineapple, alright?

Han gillar tydligen ananaser idag. Och att äta min näsa.


LEDIG

Har ju varit ledig nu tisdag och onsdag.
I tisdags träffade jag äntligen Louise igen. Var ju ungefär två veckor sen sist. Vi åt sushi, drack kaffe i solen, pratade och gick runt lite. Jag hade seriöst en liten solbränna där jag hade haft min ring. Australiens vinter är fin den. Jag har ju för övrigt också fått ont i yttersidan av smalbenen så det gör sjukt ont när jag går. Så försöker sitta ganska mycket till det går över.
Tisdagskväll började jag läsa en fanfiction om Harry styles som heter "after". Jag läste till sex på morgonen. Över sju timmar i rad. Sedan sov jag till halv tio och duschade och åt och sånt. Sedan läste jag till klockan fyra. Efter det behövde jag ett break så åkte och åt thaimat med Johanna. Varnar er, börja inte läsa den där. Den är så bra skriven så man inte kan sluta. Dumma fandom.


ULLEVI

Skypade nyss med mamma när hon var utanför Ullevi och gick in i GAIS-shopen. Fina Ullevi.